Foto: Cathrine Dokken

Christian Grøvlen, klaver

Norges neste store klaverstjerne, Christian Grøvlen, med Beethoven, Grieg og Plagge på programmet.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Energisk, poetisk, virtuos, vital, moden og utadvendt: Christian Grøvlen er mye, men mest av alt er han en gudbenådet pianist. Aftenpostens Mona Levin har kalt ham «…den siste i en lysende rad av norske klaverfenomener». Har man først hatt gleden av å høre Grøvlen tolke Beethoven, Plagge eller Grieg er det vanskelig å være uenig i dette.

I oktober 2020 kommer Grøvlen til Sandvika for å fremføre et program som harmonerer godt med hans spillestil og personlige uttrykk: Griegs Holbergsuitenflere verk av Wolfgang Plagge og evig aktuelle stykker som Beethovens Måneskinnsonaten

Fra Verona til Sandvika

Christian Grøvlens debut som konsertpianist kom i København oktober 2017 og ved Den Norske Opera i Oslo i november samme år. Han er mottaker av Robert Levin-prisen, Léonie Sonning Talentpris i Danmark og Statens Kunstnerstipend for yngre, nyetablerte kunstnere. Han var også solofinalist i Verona Internasjonale Klaverkonkurranse høsten 2018.

Grøvlen begynte å spille piano som femåring og studerte senere med professor Jiri Hlinka. Grøvlen har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole hvor han studerte med Håvard Gimse og Lars Anders Tomter, samt ved Universität für Musik und darstellende Kunst Wien og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor han debuterte fra Solistklassen høsten 2017.

Sommeren 2017 kom hans første innspilling Bach – Inside Polyphony som ble møtt med strålende kritikker. Han har medvirket som solist og kammermusiker på de fleste av Norges festivaler, inkludert Festspillene i Bergen og han har spilt med en lang rekke ledende musikere og sangere. I februar 2019 la han ut på sin første soloturné i Europa, som tok han til blant annet København, Barcelona, Budapest og Praha.

Konsertinformasjon

Pris: 170 - 445
Varighet: 2 timer m/ pause
  • Torsdag 15. oktober 2020 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika