Foto: Julia Weseley

Magdalena Kožená & La Cetra

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Kjære publikum,

Konserten er dessverre avlyst.
Alle med billetter blir kontaktet direkte.

Folkehelseinstituttet har innført strengere bestemmelser for innreisekarantene for EU-borgere som kommer til Norge. Disse innstrammingene betyr at det blir umulig for oss å gjennomføre dette arrangementet og vi har intet annet valg enn å avlyse.

 

Fra the Metropolitan Opera i New York og Staatsoper i Berlin til Bærum Kulturhus: udødelige Monteverdi-stykker, ny musikk og underholdende musikkteater når Tsjekkias store mezzosopran Magdalena Kožená og det sveitsiske barokkorkesteret La Cetra gjester Bærum Kulturhus.

 

Siden 2016 har Kožená og La Cetra turnert Europa med sitt bejublede Monteverdi-program. Ensemblet og mezzosopranen har virkelig funnet fram til en helt egen vri på tidløs barokk.

Fra Monteverdi til helt nyskrevet musikk

Konsertkvelden deles i to avdelinger der den første er en tradisjonstro, vakker og fokusert tolkning av sentrale Monteverdi-verk som «Addio Roma! Addio Patria! Addio amici!» og «Disprezzata Regina» i tillegg til vokalverk fra komponister som Marco Ucellini, Tarquinio Merula, Dario Castello og Luciano Berio.

I andre konsertavdeling øker intensiteten og Kožená får spille på alle sine teatralske evner. Her kan man virkelig snakke om å gjøre gamle barokkstykker aktuelle igjen i 2020: med innlevelse og tilstedeværelse bringes karakterer og historier til live der oppe på scenen. Vi lover at det blir drama når vi får vi servert Monteverdis «Combattimento» og Biagio Marinis «Passacaglio a quattro».

 

Det blir også nyskrevet musikk denne kvelden: Kožená har fått den tsjekkiske komponisten Marco Ivanovic til å skrive “Ariana has a problem” for henne. Tidløs barokk er et uttrykk som ofte trekkes fram når Koženás fremførelser beskrives. Det er noe helt eget ved hennes evne til å gjøre gamle og tradisjonsbundne stykker tidløse og moderne i uttrykket.

Legg til at Kožená og La Cetra har utviklet et tett og nært samspill i løpet av sine europaturnéer, og man har en ganske så uimotståelig miks.

The Met, Staatsoper og Bærum Kulturhus

Koženás internasjonale turneplan for 2019-2020 viser tydelig hvilken stjerne det er som kommer til Bærum Kulturhus i november: hun har vært sentral i verdenspremieren på Pascal Dusapin’s Macbeth, Underworld på La Monnaie i Brüssel, spilt Octavian i Strauss’ Rosenkavaleren på the Metropolitan sammen med Sir Simon Rattle, hatt rollen som Idamante i Mozarts Idomeneo på Staatsoper i Berlin og hun har en av hovedrollene i verdenspremieren på Kaija Saariahos Innocence under Festival Aix En Provence.

 

Sandvika Master Series er Bærum Kulturhus’ konsertserie for klassisk musikk. Magdalena Kožená & La Cetras  konsert er ett av tre arrangemeter høsten 2020. Andre konserter denne høsten er Christian Grøvlen og Marianne Beate Kielland & Oslo Circles.

Konsertinformasjon

Pris: 170 - 795
Varighet: 2 timer m/pause
  • Onsdag 11. november 2020 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika