Denes Varjon

Budapestpianisten Dénes Várjon med Beethoven, Schumann og Bartók-tolkninger i verdensklasse.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En mann – ett klaver. Noen ganger er det alt som skal til for å skape stor kunst. Budapestpianisten Dénes Várjon er rett mann til å få fram de riktige stemningene i Beethoven, Schumann og Bartóks klaververk som fremføres i Store Sal. Han har teknikken, den dype og ekte musikaliteten og et søkende sinn som har ført han frem til der han er i dag: en av de mest anerkjente pianistene i det internasjonale musikkliv.

Beethoven, Schumann og Bartók

Denne kvelden henter han frem noen av sine favorittverk: Beethovens klaversonater i Ess-dur og c-moll, Schumanns Kreisleriana og Bartóks Suite for piano, Op.14.

Várjon er det man trygt kan kalle en komplett pianist: en suveren solist, framifrå kammermusiker, respektert kunstnerisk festivalleder og solid pedagog. Lytt til hans Beethoven-, Schumann- eller Bartók-tolkninger og du hører en pianist som er elegant, lidenskapelig og teknisk briljant. Finesse, stort dynamisk spenn og massevis av følelser er også med i denne vellykkede klavermiksen.

Som solist har han hele verden som sin arena: i New Yorks Carnegie Hall, Wiens Konzerthaus og Londons Wigmore Hall har publikum fått være med på givende reiser inn i Várjons vakre klangverden. I november står vår Store Sal for tur – gjør deg klar for en mann, ett klaver og en solid dose klaverpoesi.

Sandvika Master Series er Bærum Kulturhus’ konsertserie for klassisk musikk. Denes Varjons konsert er en av fem arrangemeter høsten 2020. 

 

Konsertinformasjon

Pris: 170 - 480
Varighet: 2 timer m/pause
  • Søndag 1. november 2020 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika