Foto: Karolina Henke

Bransjeseminar om profesjonell sirkusproduksjon

Velkommen til seminar for det profesjonelle sirkusfeltet

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

Bærum Kulturhus har en lang historikk som sirkusformidler- og produsent.

Våren 2024 mottok Bærum Kulturhus – Dans Sørøst-Norge (DSØ) ARENA forprosjektmidler fra Kulturrådet til etablering av et nasjonalt produksjonssenter for sirkus på Hamang i Sandvika.

Produksjonssenteret er en del av en mer definert satsing på sirkus som en del av vår kompetansevirksomhet mot det profesjonelle scenekunstfeltet.

I forbindelse med forestillingen  Knitting Peace av Cirkus Cirkör og som ledd i vår sirkussatsing, arrangerer Bærum Kulturhus – Dans Sørøst-Norge et bransjeseminar med fokus på produksjon, infrastruktur og politisk arbeid, fredag 31. mai kl. 16 – 18 i Bærum Kulturhus. 

Seminaret arrangeres i samarbeid med, og med støtte fra Fransk Institutt i Oslo som ledd i et 3-årig sirkussamarbeid, samt Sparebankstiftelsen via VELT!-prosjektet.

Seminaret er en oppfølging av fagseminaret som ble arrangert i november 2023, i samarbeid med MERGE festivalen, og som del i VELT!-prosjektet som ledes av Dans Sørøst-Norge med støtte fra Sparebankstiftelsen.

Vi har invitert representanter fra sentrale sirkusorganisasjoner i Europa og ulike forvaltningsnivåer i Norge til å sammen reflektere rundt mulige veier for en videreutvikling av sirkusfeltet i Norge.

Det er i dag lite infrastruktur og få etablerte tiltak som støtter opp om det profesjonelle nysirkusfeltet når det gjelder kunstneriske initiativ, utvikling av kunstnerskap og forestillingsproduksjon og -visning. 

Målet med seminaret er å kartlegge muligheter for videreutvikling av norsk sirkusproduksjon, med tanke på kunstnerisk utvikling og infrastruktur.

Les mer om prosjektet VELT!

---------------------

Paneldeltakere:

Jarkko Lemus (Cirko, Finland
Stephanie Bulteau (Circa, Frankrike)
Kajsa Giertz, (Cirkör, Sverige)
Yrjan Svarva, Kulturrådet
Hege Knarvik Sande, Pahn

Moderator: Marianne Bilger

Seminaret vil streames - følg med på vår nettside for mer informasjon.

Påmelding gjøres ved å ta ut en gratis billett til Bransjeseminaret.

Streaming av seminaret

Seminart blir streamet. Følg lenken HER
Passord for tilgang til livestream: Cirkus24

---

OBS! Tar du ut billett til Bransjeseminaret kan du kjøpe en rabattert billett til forestillingen Knitting Peace. Rabattert pris er kr. 300,-

 

Vi ser frem til å treffe deg!

 

Mer informasjon

Gratis
Varighet: 2 timer
  • Fredag 31. mai 2024 Kl. 16.00
    Forestillingen er spilt

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika