Foto: Erik Berg

Seven Duets

Urpremiere på Ingun Bjørnsgaard Prosjekts nyeste stykke for fem dansere.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

I Seven Duets ser Ingun Bjørnsgaard på duetten som konsept i dans, og variasjoner rundt ømhet, konflikt og avmakt mellom to mennesker. Dette er også hennes første samarbeid med den prisvinnende motedesigneren Michael Olestad.

Duetten er et tema som går igjen i Inguns arbeid, med et ønske om å ikke gi etter for en sømløs samhandling, men få frem kompleksiteten i menneskelig intimitet. Dette gjøres med besnærende og snublende fragmenter, og former, av bevegelser.

Foto: Erik Berg

Begrepet «fin de siècle» brukes om en periode på slutten av 1800-tallet, særlig innenfor kunst og litteratur, som var preget av blant annet livstrøtthet. I Seven Duets kommer Edvard Munchs maleri «Harpy» – et bevinget kvinnemotiv – til syne, og stykket omfavner melankoli og sykdomstilfeller.

Boklansering

I anledning av Ingun Bjørnsgaard sitt 30 års-jubileum som aktiv koreograf, har Torunn Liven samlet en antologi om Ingun Bjørnsgaard sitt arbeid i boken «Gjennom koreografi». 
Dette er pensum for alle som vil vite mer om Ingun som kunstner, men også hvordan dansen har utviklet seg de siste 30 årene.

Forsiden av boken Gjennom koreografi

Om Ingun Bjørnsgaard

Ingun Bjørnsgaard er en av Norges mest markante koreografer. Siden 1992 har hun skapt en rekke kritikerroste forestillinger med sitt eget kompani, Ingun Bjørnsgaard Prosjekt. Hun har, som første koreograf, mottatt Kritikerprisen i kategorien dans to ganger.

Portrett av Ingun Bjørnsgaard

Informasjon

Pris: 175 - 400
Varighet: 60 min / uten pause
  • Onsdag 16. juni 2021 Kl. 21.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika