Rymden

Bugge Wesseltoft med supertrio. Fra melodisk og lyrisk triosamspill til kraftfull progjazz.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Supertrioen Rymden har gått sin seiersgang i inn- og utland de siste årene. Med sin melankolske og atmosfæriske låtskriving, dramatisk ladede rytmer og virtuost jazzspill av høyeste klasse er det ikke rart at mange har lagt sin elsk på den svensk/norske romfartsjazztrioen.

 

Kollektivet

Musikken, melodiene og rytmikken viser et erfarent band som uanstrengt går sømløst fra det lavmælte og lyriske til kraftfull progjazz og glisende fine låter. Tre glitrende solister til tross: her står det kollektive i sentrum, og det er lett å høre at de har det morsomt sammen. 

Etter å ha jobbet i årevis i alle mulige konstellasjoner, fra solojobber til store ensembler, ønsket pianist Bugge Wesseltoft å gå tilbake til pianotrioformatet. «Europeisk jazz som egen kunstform» (sitat Wesseltoft) har lenge vært tangentmesterens credo – Rymden ble Wesseltofts løsning. Sammen med Dan Berglund (bass) og Magnus Öström (trommer) har Wesseltoft klart å skape nye utrykksrom for pianotrioen.

 

E.S.T. vs New Conception Of Jazz

De tre skrev parallell musikkhistorie helt tilbake til midten av 90-tallet, Magnus og Dan med Esbjörn Svensson Trio og Bugge med New Conception Of Jazz. Begge prosjekter turnerte verden rundt og definerte et, i internasjonal sammenheng, nytt og friskt lydbilde – med stor åpenhet for eksperimentering og innovativ tekning. Resultatet ble en internasjonal musikalsk bevegelse som inspirerte og inspirerer kommende generasjoner. 

Rymdens musikk er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer, og virtuost jazzspill av høyeste klasse. I denne nye bandkonstellasjonen kan man tydelig høre inspirasjon fra moderne jazz, Bach, filmmusikk, elektronica, post-rock og indie. 

Noe stort skandinavisk romfartsprogram finnes kanskje ikke enda – Rymden får være vår farkost for drømmeaktige ferder over stratosfæren enn så lenge.

Ingen dårlig erstatning, akkurat.

Anbefalt lytting

2020-albumet "Space Sailors" viser Rymden på sitt beste. Storslåtte musikalske landskap fra de tre jazztronautene. Denne plata viser en trio som har kommet enda tettere på hverandre. Låter har blitt til i fellesskap og samspillet er flere knepp mer fininnstilt. Anbefales!

Konsertinfo

Pris: 175 - 420
Varighet: 90 min. /u. pause
  • Torsdag 30. september 2021 Kl. 20.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika