Den Trøtte Mannen

En historie om en mann som ikke klarer å stå opp av Jo Strømgren. For barn 8–13 år.

Sted

Underhuset

Arrangør

Bærum Kulturhus

Foto: Jubal Battisti

I en liten leilighet står en seng. En vekkerklokke ringer. Ei arm famler seg ut av dyna og stopper ringingen. Ei ny klokke ringer, nede i en skuff.
Dette er starten på historien og morgenritualet vitner om at han hver kveld forbereder stadig flere remedier for å bli vekket.


"Når forestillingen er slutt, reiser fjerdeklassingene på fremste rad og gir umiddelbart applaus."

Periskop

Forestillingen handler om et B-menneske som drømmer om å bli et A-menneske. Er vi er født som vi er eller er vi i stand til å forandre oss? Skyldes våre skavanker personlighet, manglende evner eller dårlige vaner?

En veldig trøtt man

"Oppbygningen til Strømgrens verk treffer den komiske nerven spesielt hardt. I det mannen tar tak i to strikkepinner som står i kryss mot hverandre gjennom et garnnøste, spilles middelaldersk musikk som gir tydelig fekte-og ridderassosiasjoner. Det kulminerer i latter i hele salen når han kjører dem inn i en stikkontakt, i håp om at denne egeninduserte elektrosjokkbehandlingen vil «do the trick.»"

Periskop

Om Jo Strømgren

Han er utdannet som danser og er i dag en av Skandinavias mest kjente og spilte scenekunstnere. Med en merkverdig blanding av dans og teater, som ofte inkluderer det usammenhengende språket Kaudervelsk, har hans verk blitt vist i over 60 land så langt. Jo Strømgrem Kompani ble startet i 1998 og han har laget stykker for flere av Europas største dansekompanier og teater.

Portrettbilde av koreograf Jo Strømgren

Pris: 100 - 155
Varighet: 40 min.
  • Lørdag 24. oktober 2020 Kl. 14.00
    Forestillingen er spilt

Underhuset

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika