CODA warmupfest vol. 2

Årets mini-dansefestival presentere fire sterke koreografiske stemmer.

Sted

Underhuset

Arrangør

Bærum Kulturhus

Over to dager, 13.–14. oktober, presenteres to forestillinger, en arbeidsvisning og samtaler. På våre scener fokuserer CODA Oslo International Dance Festival i år på sterke nordiske stemmer.

De fire Nordiske koreografene jobber ut fra personlige historier som rører våre behov for å bli sett og forstått. Gjennom bevegelse, film og tekst blir vi som publikum påmint våre egne sanser.

Kjøp pakkebillett for begge dager her

Foto: Diverse

13. oktober

Candoco kunstnersamtale

Siden 1991 har Candoco Dance Company (GB) presentert forestillinger med både funksjonsfriske og funksjonsnedsatte profesjonelle dansere, og ledet an i diskusjoner og opplevelser som stiller spørsmålene:

Hva betyr det egentlig å utfordre grensene for hva dans er og for hvem som kan stå på scenen? Hvem representeres på scenen? Hvilke kropper vises? Er (ideen om) den stereotypiske, virtuose dansekroppen utdatert?

Candoco Dance Companys kunstneriske leder Charlotte Darbyshire og danseren Joel Brown møter Stine Nilsen, kunstnerisk leder ved CODA, til samtale om strategier for å forandre dansen som kulturuttrykk, og opplevelser relatert til dette.

Samtalen starter 18.00, før Paradise Bois

 

Paradise Bois
Sindri Runudde

En solo hvor vi møter fem menn i metaforiske dating-scenarier. Vi blir tatt med inn i auditiv romantikk og kjærlighet ved første frekvens, en slags lek med lyd, og spesielt hvordan stemmen kan berøre. En sensuell og sensorisk forelesning med humor, fantasi og kjærlighet.

Forestillingen starter 19.30


14. oktober

NORMAL research
Maria Terese Kittilsen & Daniel Mariblanca

Denne duetten er inspirert av temaer rundt funksjonsnedsettelse og seksualitet. Sammen ønsker kunstnerne å utforske intimitet, smerte, skjønnhetsidealer og synlighet, og stille spørsmål ved normative strukturer og tilgjengelighet.

Arbeidsvisningen starter 17.30, før Ways of Doing.


Ways of Doing
DEED

Forestillingen er en personlig utforsking av usynlige eller gjemte funksjonsnedsettelser i en profesjonell dansers kropp. Med dans og tekst navigerer den ene danseren, Suzie, seg gjennom minner, følelser og tanker rundt konsekvensen av sykdom på kreativitet.

Forestillingen starter 18.30

Foto: Diverse

Om Diverse Nordic Voices

Styrking av kunstnerisk mangfold og sterke koreografiske stemmer 

Dette toårige mentorprogrammet ble initiert av CODA Oslo International Dance Festival for å styrke mangfoldet innen dansefeltet, med spesifikt fokus på dansekunstnere med interesse for eller erfaring med funksjonsvariasjon. Seks kunstnere ble i 2018 valgt ut til å være med i dette nordiske prosjektet som er et samarbeid med Dansens Hus, Stockholm og Iceland Dance Company, Island. 

Les mer om Diverse Nordic Voices her

Om CODA warmupfest vol. 2

CODA Oslo International Dance Festival er Nordens største dansefestival. I år, et mellomår, arrangeres minifestivalen CODA warmupfest vol. 2 mellom 10.-14. oktober, med tema kropp og teknologi, det fysiske og det digitale.

Les mer om årets CODA warmupfest vol. 2 her


Kjøp pakkebillett for begge dager her

Pris: 170 - 245
Varighet: 1 time
  • Onsdag 14. oktober 2020 Kl. 17.30
    Forestillingen er spilt

Underhuset

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika