Budapest Fest

Klassisk musikk åpner Møt Budapest-sesongen

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Velkommen til Budapest Fest! 

Danseforestillingene JINX 103 og HUNTING har dessverre blitt avlyst grunnet smittevernhensyn. Som erstatning har vi fått på plass:

 

Guro Kleven Hagen, Håvard Gimse og Audun Sandvik spiller Liszt og Kodály

På kort varsel stepper tre av Norges fremste klassisk-utøvere inn for å gi oss det beste av Ungarsk musikk. Franz Liszt og Zoltán Kodály er to av landets mest kjente og kjære komponister og denne kvelden får vi høre noen av komponistenes mest sentrale verk.

Guros perfekte fiolinstrøk, Håvards finslepne klaveranslag og Auduns syngende cellovibrato – det er slik at man får frysninger bare av å tenke på hva som venter oss. Vi er rett og slett heldige som kan få inn erstattere fra øverste hylle – utøvere som kan dette med å hensette oss til en tilstand der vi nesten slutter å tenke og bare nyter kunsten.

Foto: Therese Samuelsen, Ilja Hendel

Om deltagerne

Guro Kleven Hagen - Fiolin

Noen har det bare: Guro Kleven Hagen har knapt fylt 26 men har gjennom knallhard jobbing nådd en posisjon andre utøvere bruker et helt yrkesliv på å nå. Hun er første konsertmester i Den Norske Opera & Ballett, har turnert i inn- og utland, vært solist med store orkestre og samarbeidet med toppnavn som Janine Jansen, Leif Ove Andsnes, og Vasily Petrenko. Med modenhet og naturlig autoritet tar hun tak i deg som lytter og fører deg med seg inn i musikken. Her er det bare å forberede seg på skjellsettende inntrykk i konsertsalen.

Les mer om Guro Kleven Hagen her

Håvard Gimse - Klaver

Kongsvingers stolthet, pianist Håvard Gimse, er rett og slett en av Norges fremste klassiske musikere med et imponerende spenn i uttrykket. Han er svært ettertraktet både som solist og som kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias fremste klassiske utøvere foretrekker ham som sin akkompagnatør. Når vi nevner at han har vært solist med Oslo-filharmonien, Baltimore og Birmingham Symphony Orchestras, Royal Philharmonic Orchestra og Royal Liverpool Philharmonic Orchestras, Japan Philharmonic Orchestra, Tokyo Symphony Orchestra, Prague Symphony, Frankfurt Radio og Konzerthausorchester Berlin og Belgian National Philharmonic Orchestras sier det vel sitt. Dette kan Håvard.

Les mer om Håvard Gimse her

Audun Sandvik - Cello

Sammen med sin trofaste følgesvenn, Giorgio Taininger-celloen fra 1695, har Audun Sandvik turnert i Europa, USA, Asia og Afrika. Han har vært fast gjest ved en rekke kammermusikkfestivaler i inn- og utland parallelt med at han har vært solist i Oslo- og Bergen- filharmonien, Trondheim, Stavanger og Tromsø Symfoniorkester, KORK og i Den Norske Operas Orkester. Når man har opplevd Auduns nær perfekte buestrøk, syngende vibrato og finslepne frasering skjønner man hvorfor han er så ettertraktet som solist og kammermusiker i inn- og utland. I tett samspill med kveldens to andre utøvere kommer vi virkelig nært på en formidler av de sjeldne.

Les mer om Audun Sandvik her

 

Pris: 170 - 350
Varighet: 90 min. m/pause
  • Fredag 18. september 2020 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika