SMAK av Norsk sider

SMAK av Norsk sider

Merete Bø tar deg med på en smaksrik reise gjennom norsk siderhistorie!

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Smak

Oppdag de beste sidervariantene og lidenskapen bak ekte norsk sider.

På 1700-tallet begynte den europeiske hagekulturen å gjøre seg gjeldende i Norge, og frukttrær og bærbusker ble vanligere i norske hager. I dag er ekte norsk sider et kvalitetsprodukt, produsert av nærmere 50 gårdsprodusenter over hele Sør-Norge. I Hardanger ble det etablert en egen kvalitetsstandard for sider under den geografisk beskyttede betegnelsen "Sider frå Hardanger", som har inspirert siderprodusenter i andre regioner.

Merete Bø, en anerkjent norsk vinjournalist, podkastprogramleder og sakprosaforfatter, vil guide oss gjennom noen av de beste sidervariantene på markedet. Med sin utrolige kunnskap vil hun ta oss med på et dypdykk i norsk siderhistorie. Bø har vært ansatt som vinjournalist i Dagens Næringsliv siden 2007, og har en lidenskap for vinkultur som hun ønsker å formidle til andre. Hun ser på det som sitt samfunnsoppdrag å informere nordmenn og danne et mer sofistikert forhold til alkohol i samfunnet.

Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å utforske norsk sider med en ekspert som Merete Bø!

Merete er også aktuell med boken "Hardangersider - en guide til verdens beste sider" av Einar Simensrud, Merete Bø og Arne Hjeltnes (2023).

18 års aldersgrense.

Ledsagerbilletter inkluderer ikke drikke.

Pris: 0 - 680
Varighet:

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

SMAK av Norsk sider
24. OKTOBER kl 19.00
0 - 680 Kr