Mullova Ensemble

Verklärte Nacht

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Klassisk

Med musikk, poesi, elektronikk og dans tar fiolinist Viktoria Mullova og hennes ensemble publikum med på en altoppslukende reise inn i skogsnatten. Konsertforestillingens finale er Arnold Schönbergs dypt rørende ode til kjærligheten: Verklärte Nacht.  

 

En forvandlet natt

På veien mot Schönbergs forvandlede natt, skaper Mullova og ensemblet en smått magisk atmosfære på scenen. Lysdesign og sceneoppsett setter rammen for første del av programmet der Joshua Junkers koreografi fremføres av danser Ching-Ying Chien.   

Ensemble Mullova fremfører verk som peker fram mot temaene i Schönbergs verk. Publikum får oppleve musikken kontrastert av elektroniske verk av Jasmine Morris der samples fra Verklärte Nacht kombineres med utdrag av Richard Dehmels dikt som inspirerte Schönberg. 

Konsertforestillingen byr på improvisasjon så vel som partiturtro fremførelser og man kan nyte et ensemble som beveger seg fra skoger i månelys til nære, romantiske kjærlighetserklæringer. Temaet som gjennomsyrer hele denne ferden er historien om fortvilelsen som blir beseiret av kjærligheten. Som et effektfullt punktum får publikum oppleve intensiteten og skjønnheten i selve orkesterverket Verklärte Nacht – strippet for staffasje og spesialeffekter.  

Pris: 0 - 515
Varighet: 2 t, m/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Mullova Ensemble
25. OKTOBER kl 19.00
0 - 515 Kr