Loop

Loop

Urpremiere på verk av Chriz Nypan.

Sted

Underhuset

Arrangør

Bærum Kulturhus

Chriz Nypans nye verk Loop er en kroppslig opplevelse av rytme og lyd.

Klar for en helt ny danseopplevelse? 

På scenen møter vi fem dansere og to DJ-er, hvor kroppene leder an og skaper rytme, lyd og musikk på sine egne premisser. Bevegelse er musikk og musikalske minner bygger lydbildet som bearbeides "Live" på scenen.

Forestillingen bygges opp fra akustisk lyd fra rom og kropp og videre gjennom looping, filtrering og manipulering gjennom musikkteknologi. Skillet mellom publikummere og utøvere viskes sakte ut og til sammen utgjør de en lyttende masse som responderer på musikken og gjennom sin fysiske opplevelse er medskaper inn i opplevelsen/forestillingen. Det blir en fest av rytmer, gjentakelser og kroppens egne lyder som får både kropp og sinn til å sveve i en felles rytme.

Gjør deg klar for en kveld hvor musikk og bevegelse tar deg med på en reise, og hvor du også er med på å skape magien. 

---

Det blir introduksjon til forestillingen 29. februar kl. 18:30 i Underbaren ved produsent Grethe Brækkan.

---

Etter begge forestillinger spiller DJ'ene en times sett. Alle er velkomne til å bli igjen og prøve dansegulvet.

  

Chriz Nypan

Christine Nypan jobber som utøvende og skapende dansekunstner basert i Oslo. Hun begynte å praktisere hip-hop på x-Ray ungdomsklubb på 90-tallet, og har videreutdannet seg innen street og klubb-kultur-danser i Paris og New York. Chriz er en del av det kvinnelige housedance-crewet MAWU basert i NYC. Hun er medlem av Cre8 og medgrunnlegger av MUD-session Oslo, som jobber for å fremme housedance-kulturen i Oslo. Hun har en formell danseutdanning fra Frankrike og en mastergrad i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Chriz har vært med på å etablere street dans-utdanningen ved Edvart Munch videregående skole og er aktiv i battle-scenen både som utøver og dommer i Norge og internasjonalt.

Mer om forestillingen

   

Foto: Sindre Vik
Pris: 0 - 310
Varighet: 1 time.
  • Fredag 1. mars 2024 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Underhuset

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika