Torun Eriksen og Spirit In The Dark

Funky instrumentalgospel og hjerteråe sanger i jazzens ytterkrets.

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Jazz

Superdynamisk trio frontet av orgel-lokomotiv og en stødig rytmeseksjon som utfyller vokalist Torun Eriksen på beste måte. Instrumentalgospel og hjerteråe sanger i jazzens ytterkrets.

Det blir vibrerende, funky instrumentalgospel og hjerteråe sanger i utkanten av jazzlandet, når Spirit in the Dark og Torun Eriksen slår seg sammen. Hver for seg har de solide kataloger å velge fra. Dette er kvelden for det inderlige og eksplosive i skjønn forening.

Torun Eriksen er med sin sjangeroverskridende musikk og poetiske tekster en distinkt stemme på den norske og europeiske jazzscenen. Hun har gitt ut seks kritikerroste album på det renommerte selskapet Jazzland Recordings og samarbeider med en rekke utøvere nasjonalt og internasjonalt. Hun er for tiden aktuell med bestillingsverket «Lydogram» skrevet for og med Oslo Jazzorkester. I 2024 feirer hun 20 år som plateartist og slipper sitt syvende album.


Mørkets krefter

Den Hammond-drevne trioen Spirit in the Dark utforsker det intense dynamiske dramaet og de sofistikerte harmoniske spenningene fra moderne 70- og 80-talls gospelmusikk. Debuten deres i 2015 albumet 'Now Is The Time' inneholder deres originale funk-komposisjoner i New Orleans-stil sammen med musikken til gospellegender som James Cleveland, The Clark Sisters og Thomas Whitfield. Alt strippet ned til intime instrumentale trioarrangementer, fremhevet av vintage keyboard-lydene til David Wallumrød, støttet av Audun Erlien på elbass og Anders Engen på trommer.

Mer informasjon om konserten

Pris: 0 - 295
Varighet: 1 t, 30 min u/pause
  • Onsdag 6. mars 2024 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika