Cantona sings Eric

Legenden Eric Cantona tar steget opp på scenen – solid debut som låtskriver og artist

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Ja du leste riktig: Eric Cantona – Manchester United-legenden.

Visste du at han er musiker i tillegg til å være skuespiller, trener, poet og maler? Denne aprilkvelden blir det få kung-fu spark og fulltreffere i krøsset, men desto flere sjelfulle låter i et musikalsk landskap som drar veksel på Leonard Cohen og Nick Cave.

Eric the King

Manchester Uniteds legendariske nummer sju, en fotballens enfant terrible, Eric the King. Med fire Premier League- og to FA-cup-troféer vunnet for Manchester United, er Eric Cantona en sann legende.

Siden han la opp som spiller i 1997, har ikke Cantona ligget på latsiden. Som skuespiller har han medvirket i filmer regissert av storheter som Alain Corneau og Ken Loach. Film og teater har ikke vært nok for en kreativ sjel: Cantona er også kunstmaler, skriver dikt og fotograferer. Og, ikke minst, nå utfolder han seg også som låtskriver og artist.

The Friends We Lost

Cantona har et stort behov for å utfolde seg kreativt, på mange felt. Nå får publikum oppleve en ny side av Cantona: artisten. Men det viktigste er jo, tross alt, hvordan låter dette? Lytt til en låt som «The Friends We Lost» og du kommer tett på Cantona. En ru stemme med preg av mye livserfaring. Selvsikkert, samtidig som han er på søken etter sitt utrykk.

Leonard Cohen, Nick Cave og Serge Gainsbourg trekkes gjerne fram som viktige referanser, og vi mener at Cantona ikke gjør skam på sammenligningen. Her får du hviske-crooning fremført av en chanteur som gir deg erke-Cantona’ske utsagn: Like a red snake in the water / In mind a winning number / Listen to the silence over the fear / The deep ocean that we can’t hear.

Om du er svoren ManU-fan, digger filmene hans eller bare vil oppleve en ny side av en kreativ sjel: Brett opp skjortekragen og gjør deg klar for et nytt og spennende kapittel i Cantona-sagaen.

 

ManU-legende, skuespiller, poet, kunstner og nå: artist. Enfant terrible, renessanse-mann og måljeger Eric Cantona låter faktisk riktig så bra som låtskriver og utøver. Hør selv.

  

   

Pris: 0 - 595
Varighet: 1t, 30 min u/pause
  • Søndag 7. april 2024 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika