Astrid Nordstad & Christian Grøvlen

Grieg, Massenet og Berlioz fremført på beste måte av mezzosopran Astrid Nordstad og pianist Christian Grøvlen.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Griegs Vinjesanger sammen med verk av Massenet og Berlioz står på programmet når vårens store tonemøte finner sted: Vakker vokalklang og lyriske pianotoner garanteres når mezzosopran Astrid Nordstad og pianist Christian Grøvlen forener krefter.   

De to har sammen gledet publikum på Festspillene i Bergen og i Vigelandmuseet det siste året – i april er de klare for et etterlengtet og vakkert konsertmøte i Store Sal.   

 

Et klaverfenomen

Energisk, poetisk, virtuos, vital, moden og utadvendt: Christian Grøvlen er mye, men mest av alt er han en gudbenådet pianist. Aftenpostens Mona Levin har kalt ham «…den siste i en lysende rad av norske klaverfenomener». Har man først hatt gleden av å høre Grøvlen tolke Beethoven, Plagge eller Grieg er det vanskelig å være uenig i dette. 

Christian Grøvlen er direktør for KODEs komponisthjem i tillegg til å være en aktivt utøvende pianist. Grøvlen debuterte med Kringkastingsorkesteret i 2019 og med Operaorkesteret i 2020. I 2017 utkom hans første innspilling Bach - Inside Polyphony og i 2021 ble hans neste plate Eventyr lansert. Grøvlen er mottaker av Robert Levin Prisen, Léonie Sonning Talentpris og Statens Kunstnerstipend. 

Han har medvirket som solist og kammermusiker på de fleste av Norges festivaler, inkludert Festspillene i Bergen og han har spilt med en lang rekke ledende musikere og sangere.

Astrid Nordstad

Mezzosopranen Astrid Nordstad kommer fra Trondheim. Høsten 2017 deltok hun i Copenhagen Lied-Duo Competition sammen med nettopp Christian Grøvlen, hvor de mottok tredje pris. Nordstad debuterte på det Kongelige Teater i København høsten 2015 som Flora i Verdis La Traviata, og i 2019 deltok hun i Queen Sonja International Music Competition, hvor hun mottok Ingrid Bjoner-stipendet for beste norske deltaker. I 2022 mottok Nordstad også Tom Wilhelmsens Opera og ballettpris.   

Hun konserterte under Festspillene i Bergen i 2019 og mottok Adresseavisens musikkstipend i Trondheim samme år. I november 2019 debuterte hun som Rosina i Ringsakeroperaens produksjon av Il Barbiere di Siviglia. 

De siste to årene har Astrid hatt flere spennende prosjekter og konserter, blant annet som rollen Carmen med Helgeland Sinfonietta og Baba the Turk i The Rakes Progress under Oslo Operafestival, og hun vil komme tilbake til Den Norske Opera & Ballet sin produksjon av Rigoletto som Maddalena. Hun vil også i løpet av sesongen synge verker som Altrapsodie av Brahms, Shéherazade av Ravel og Das Lied von der Erde av Mahler.

  

Konsertinformasjon

Pris: 0 - 485
Varighet: 2 t, m/pause
  • Søndag 23. april 2023 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika