Mullova Ensemble

Mullova Ensemble

En altoppslukende konsert med  musikk, poesi, elektronikk og dans: Verklärte Nacht

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Med musikk, poesi, elektronikk og dans tar fiolinist Viktoria Mullova og hennes ensemble publikum med på en altoppslukende konsert inn i skogsnatten.

Konsertforestillingens finale er Arnold Schönbergs dypt rørende ode til kjærligheten: Verklärte Nacht.  

En forklaret natt

På veien mot Schönbergs forklarete natt, skaper Mullova og ensemblet en smått magisk atmosfære på scenen. Lysdesign og sceneoppsett setter rammen for første del av programmet der Joshua Junkers koreografi fremføres av danser Ching-Ying Chien.   

Ensemble Mullova fremfører verk som peker fram mot temaene i Schönbergs verk. Publikum får oppleve musikken kontrastert av elektroniske verk av Jasmine Morris der samples fra Verklärte Nacht kombineres med utdrag av Richard Dehmels dikt som inspirerte Schönberg. 

Konsertforestillingen byr på improvisasjon så vel som partiturtro fremførelser og man kan nyte et ensemble som beveger seg fra skoger i månelys til nære, romantiske kjærlighetserklæringer. Temaet som gjennomsyrer hele denne ferden er historien om fortvilelsen som blir beseiret av kjærligheten. Som et effektfullt punktum får publikum oppleve intensiteten og skjønnheten i selve originalversjonen av Verklärte Nacht for strykesekstett  – strippet for staffasje og spesialeffekter.  

 

Konsertintroduksjon

 

Foto av musikkviter Hilde Holbæk Hanssen

Foto: Nina Hurum

 

Det blir konsertintroduksjon på Foajéscenen kl. 18:15 ved Hilde Holbæk-Hanssen.

Hilde Holbæk-Hanssen er utdannet musikkviter fra Norges musikkhøgskole. Hun arbeidet i MIC Norsk musikkinformasjon fra senterets opprettelse i 1979 til det gikk inn i Music Norway i 2013. Her jobbet hun med informasjon og promosjon av norske komponister i inn- og utland, og i 2000-01 var hun konstituert direktør. I 2013-2015 var hun fungerende dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo, Avdeling Operahøgskolen. Ved siden av sine faste jobber har hun i mange år vært skribent, først og fremst i Klassisk Musikkmagasin/Klassiskmusikk.com der hun har skrevet siden 2002. Hun er også fagansvarlig for artikler om norsk samtidsmusikk og klassiske sangere i Store norske leksikon. Hun har også undervist i musikkhistorie ved Norges musikkhøgskole.

Foto: Mark Allan

Konsertinformasjon

Pris: 0 - 515
Varighet: 1 t, 30 min u/pause
  • Onsdag 25. oktober 2023 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika