Foto: Mitsuru Nishimura

HIROMIs Sonicwonder

Hiromi er tilbake i Bærum for andre gang i 2023 etter å ha blåst oss av banen i vår. Nå med ny kvartett.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Bærum Jazzfestival Program 2023

Mars 2023: Hiromi, alene ved pianoet i Bærum Kulturhus, leverer en maktdemonstrasjon av en konsert. Ett av årets store konsertøyeblikk, uten tvil. 

November 2023 : Hiromi er tilbake med sin nye kvartett, Sonicwonder. Sammen med Adam O’Farrill på trompet, Hadrien Feraud på bass og trommis Gene Coye legges det opp til en kveld i kjent Hiromi-stil: høyt tempo, virtuos spilling og tette groover.

Vidunderbarnet

Hiromi Uehara føyer seg inn i rekken av store japanske jazzpianister som Toshiko Akiyoshi, Makoto Ozone og Junko Onishi. Helt siden albumdebuten med Another Mind i 2003 har hun forbløffet publikum verden over med kreativ energi, virtuos teknikk og fantasifull improvisasjon. Hun tar rett og slett jazzen inn i et nytt landskap – et komplekst og sofistikert et, men også en verden fylt av fantasifull utforsking.

Hiromi var tidlig litt av et vidunderbarn og ble tatt under vingene til Ahmad Jamal under studietiden på Berklee College of Music i USA. I de påfølgende årene etablerte hun seg raskt i jazzens øverste divisjon og har samarbeidet tett med storheter som Oscar Peterson, Chick Corea, Stanley Clarke, Lenny White og Anthony Jackson.

Under åpningsseremonien for Tokyo-OL i 2021 var hun selvskreven som musikalsk gjest.

Som bandleder og solo-utøver har hun virkelig tatt store steg og fremstår som en vanvittig virtuos som klarer å gjøre nær sagt enhver låt til en heseblesende, men samtidig elegant, reise. Spillet er teknisk imponerende men kommer aldri i veien for selve låtmaterialet. 

Denne respekten for melodien og låtstrukturen er litt av nøkkelen til hennes musikalske fingeravtrykk – selv om det går unna i improvisasjonen og heftige samspill kommer hun alltid tilbake til flotte tolkninger av komposisjonene. 

Sammen med sitt nye band, kvartetten Sonicwonder, får hun vist nye sider av seg selv. Adam O’Farrill på trompet, Hadrien Feraud på bass og trommis Gene Coye beveger seg inn og ut av tighte groover og leverer kor som virkelig kler Hiromis nye låter.

Foodtruck

Sulten under jazzfestivalen?

Vi har leid inn Go`Grilla med sin foodtruck fra torsdag 2. til og med lørdag 5. november. Rett utenfor Kulturhuset. Fra kl. 16 - 23.

Det blir burgere og fries! 

Les mer om Go`Grilla her

Festivalpass Bærum Jazzfestival

Dagspass gir deg mest for penga! 

Du kjøper dagspass per dag, og egne billetter hentes ut for hvert arrangement.

Velkommen til jazzfest!

Jazzsaksofonist Marius Neset
Pris: 0 - 635
Varighet: 1 time
  • Fredag 3. november 2023 Kl. 21.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika