Foto: Mats Bäcker

Anne Sofie von Otter

En av Skandinavias fremste mezzosopraner gir deg lun og høytidsstemt julestemning i Store Sal

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Med et virkelig variert program garanterer Anne Sofie Von Otter for julestemning i Store Sal denne desemberkvelden. Den internasjonalt bejublede mezzosopranen har valgt ut noen av sine egne favoritter for høytiden og gir publikum sine vakre versjoner av sanger fra Sting, Bernstein og Thad Jones til Sibelius og Purcell så vel som tradisjonelle svenske juleviser.  

Vokalen står selvsagt i høysetet denne kvelden, men vi skal heller ikke glemme at hun er flankert av et knippe særs kompetente musikere: gitarist Fabian Fredriksson og Leif Kaner-Lidström på klaver.

En av verdens ledende operasangere

Anne Sofie Von Otter anses i dag som en av verdens ledende operasangere. Hun har opptrådt i sentrale operahus som La Scala, Metropolitan, Covent Garden og som solist har hun delt scene med orkestre som Berliner Philharmoniker og Wiener Philharmoniker.

Hennes tolkning av Octavian i Rosenkavaleren (Strauss) er legendarisk gjennom oppsetninger på Royal Opera House, Bayerische Staatsopera, Opéra national de Paris, Metropolitan og Wiener Staatsoper, med dirigenter som James Levine og Carlos Kleiber. Hun har et vidt repertoar fra barokkopera til samtid, og spilte blant annet rollen som Leonore i Thomas Adés The Exterminating Angel ved urfremførelsen i Salzburg-festspillene i 2016 og Charlotte Andergast i Höstsonaten, basert på Ingmar Bergmans film, til musikk av Sebastian Fagerlund ved urfremførelsen i Helsingfors i 2017.

von Otter har også virkelig klart å krysse sjangerskillene og har opptrådt live og spilt inn plater med rock/soul/jazz-artister som Elvis Costello, Brad Mehldau og Rufus Wainwright. Med en bakgrunn som denne er hun en garantist for at det rike og varierte programmet denne kvelden kommer til å bli framført på best mulige måte. Vi kan vanskelig se for oss en bedre inngang til høytiden enn en kveld i Von Otters selskap.

 

Konsertintroduksjon   

Foto: Nina Hurum

 

Det blir konsertintroduksjon på Foajéscenen kl. 18:15 ved Hilde Holbæk-Hanssen.

Hilde Holbæk-Hanssen er utdannet musikkviter fra Norges musikkhøgskole. Hun arbeidet i MIC Norsk musikkinformasjon fra senterets opprettelse i 1979 til det gikk inn i Music Norway i 2013. Her jobbet hun med informasjon og promosjon av norske komponister i inn- og utland, og i 2000-01 var hun konstituert direktør. I 2013-2015 var hun fungerende dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo, Avdeling Operahøgskolen. Ved siden av sine faste jobber har hun i mange år vært skribent, først og fremst i Klassisk Musikkmagasin/Klassiskmusikk.com der hun har skrevet siden 2002. Hun er også fagansvarlig for artikler om norsk samtidsmusikk og klassiske sangere i Store norske leksikon. Hun har også undervist i musikkhistorie ved Norges musikkhøgskole.

Mer informasjon om konserten

Pris: 0 - 635
Varighet: 2 timer m/pause
  • Fredag 22. desember 2023 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika