Bjørn Tomren

Bjørn Tomren

90 minutter du aldri får igjen.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Stjernekamp-stjerne, strupesang-pionér, jodle-ikon og musikalsk kameleon. Bjørn Tomren er mye, men mest av alt er han et oppkomme av musikalsk glede og ektefølt humor.   

Med et skjevt smil om munnen, underfundige kommentarer og vokalprestasjoner som har tatt pusten fra Stjernekamp-publikummet har Tomren imponert hele Norge høsten 2021. Hip-hop, viser, opera, rock eller latin – den sindige Tomrefjordingen har tatt alle utfordringer på strak arm og levert stor kunst.   

Fra strupesang til ekspedisjonsliv. 

Som en av landets mest allsidige musikere spenner Tomrens musikalske rekkevidde fra americana og religiøse folketoner til jazz, viser, jodling, strupesang, dialekt-punk og psykedelisk protestmusikk. Bjørn Tomren har også gjennomført flere ekspedisjoner og innehar verdensrekorden i flest forseringer av Norge på langs; i kajakk, til fots, på ski og i robåt.  

Det er nesten ti år siden artisten, låtskriveren og komikeren fra Tomrefjorden ble et kjent navn i offentligheten som en halvdel av den hysterisk morsomme jodle- og trekkspillduoen Polkabjørn & Kleine Heine. Oppvarmingsjobber for a-ha og kultstatus gjennom dokumentarfilmen «Kunsten å jodle» var med på å skape Tomrens lojale følgerskare. I 2019 ga Bjørn ut sitt første album, «Bad Science Fiction» til overveldende kritikker.  

Etthulssykling og bronsehester

Tomrefjordingen er født nysgjerrig og lever for å utforske musikken og livets muligheter. Hvilken annen norsk vokalist ville dykket inn i sibirsk strupesangtradisjon? Brukt år på å mestre noe av det vanskeligste en vokalist kan gi seg ut på, for så å reise til strupesang-VM i republikken Tuva. Topper det hele ved å vinne en bronsehest. Nei, denne karen er noe helt ekstraordinært.  

Stjernekamp eller strupesang-VM er ikke de første konkurransene hvor Tomren gjør seg bemerket. Han har vunnet prisen som «Best Act of The Year» på legendariske Joe’s Pub i New York. Det stopper ikke der, som forfatteren Erlend Loe sier det: – Bjørn Tomren er ikke bare en gudbenådet musiker med fantastisk stemme. Han kan også sykle på ett hjul!  

Det er rett og slett en glede og en ære å kunne ønske velkommen til Bjørn Tomren i Store Sal i februar 2022!

Anbefalt lytting:

Strupesang, hangover-låter eller jodling - Tomren på Spotify rommer det meste og korter ned ventetida til februar '22.

Bli vår venn!

Med rabatterte priser og eksklusive førsalg, lønner det seg å bli Venn av Bærum Kulturhus. 

Jublende folk i Store Sal i Bærum Kulturhus
Pris: 0 - 450
Varighet: 1 t, 30 min u/pause
  • Onsdag 16. februar 2022 Kl. 21.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika