Susanna – Elevation

Susanna – Elevation

Susanna, Stina Stjern og Delphine Dora løfter Charles Baudelaires dikt til nye høyder.

Sted

Underhuset

Arrangør

Bærum Kulturhus

Artisten og komponisten Susanna Wallumrød har tonesatt dikt av Charles Baudelaire (1821-67), fra hans en gang forbudte samling «Les Fleurs du Mal».

I 2020 utga hun sangsyklusen Baudelaire & Piano, et rent solo-album med piano og vokal. Nå har hun invitert med seg Stina Stjern på kassettspillere og franske Delphine Dora på tangenter og vokal på albumet Elevation.

På Bærum Jazzfestival omslutter de tre Baudelaires dikt med et lydspor som gir en helt egen fortolkningsramme. Oppriktig og troverdig samtidig som det er inderlig og rørende. Tør vi si at hun tar Baudelaire til nye høyder? Joda, vi er sikre – dette kommer til å innfri forventninger og berøre alle i salen. 

Fra AC/DC til Dolly Parton

På konserten på Underhuset i Bærum Kulturhus får publikum oppleve at Susannas møte med Baudelaire blomstrer til en sammensmeltning som kombinerer båndopptak, spoken word og sang. Disse bidragene utdyper musikkens mystiske og stemningsfulle kraft. Ikke rart at Elevation har fått svært så solide anmeldelser i norsk så vel som internasjonal musikkpresse.  

Susanna er kvinnen bak sterke artistnavn som Susanna and the Magical Orchestra, Susanna og Susanna Wallumrød. Susanna har utgitt hele 17 kritikerroste album siden debuten i 2004. Hun er kjent for sine personlige tolkninger av blant annet Joy Division, AC/DC, Dolly Parton og Henry Purcell, men også for sine sterke originaler, tonesetting av Gunvor Hofmos dikt og samarbeid med blant annet Ensemble neoN, Jenny Hval, amerikanske Bonnie ‘Prince’ Billy og samtidsdans-kompaniet Carte Blanche. Susanna har mottatt Rolf Gammleng-prisen, Radka Toneff Minnepris, Spellemannprisen tre ganger, EDVARD-prisen og Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris DNB-prisen for sin virksomhet. 

  • The Norwegian captures the delicate sounds of evil

    Rolling Stone Magazine Germany
  • The Norwegian singer’s new album is an undeniably dreamlike, immersive experience

    The New European

Konsertinformasjon

Festivalpass Bærum Jazzfestival

Dagspass gir deg mest for penga! 

Du kjøper dagspass per dag, og egne billetter hentes ut for hvert arrangement.

Velkommen til jazzfest!

Jazzsaksofonist Marius Neset
Pris: 250 - 350
Varighet: 1 t, 30 min.
  • Lørdag 17. september 2022 Kl. 21.00
    Forestillingen er spilt

Underhuset

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika