Jonas Fjeld

Jonas Fjeld

Entrer 70-sonen med fullt band.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Skal en så rutinert og allsidig artist gi seg når han passerer 70? Nei! Det finnes ingen pensjonsalder for en artist. Artisten skal fortsette. Og det gjør Jonas Fjeld. Han har ingen aldersgrense. Han er for alle. Årets turné blir en feiring av akkurat det.

Turneen, som har fått den fartsglade tittelen «I 70-sonen», starter i Oslo noen dager før jubilanten går inn i den nye sonen. Med seg på turen har han fullt band, noen gode venner som kan dukke opp som gjester på scenen, og en gitarkoffert full av sanger som publikum har et sterkt forhold til – uansett alder.

Artister kan ikke pensjonere seg, selv når de passerer 70. Det handler om å fortsette så lenge det er pust i lungene, så lenge det er følelser å formidle, og så lenge det er et publikum der ute som vil lytte. Jonas Fjeld er i den heldige posisjonen at han både har skaperkraften intakt og evnen til å fortsette. Samtidig har han et stort publikum som vet å sette pris på en artist som alltid innfrir og overrasker.

 

70 år er ingen alder i dag, selv ikke for en artist. Det var en tid da man regnet med at artister måtte gi seg når de passerte 40, men heldigvis har tidene forandret seg. Nå blir «godt voksne» artister respektert for sin kunst og beundret for sin utholdenhet. Jonas Fjeld har i aller høyeste grad vært med på denne utviklingen, og den startet for hans del med albumet «Svært nok for meg» ved årsskiftet 1989-90. Han hadde selv fått beskjed i 1982 (da han nærmet seg 30) at han var for gammel, men i en alder av 37 slo han kraftig tilbake. Han fikk en ny vår og en ny karriere – mye takket være «Engler i sneen». Siden har han bare fortsatt og fortsatt. Og diskusjonen om alder har stilnet.

 

Jonas Fjeld er en artist som takket være sin lange karriere er mer allsidig enn mange andre kan drømme om å bli. Han startet som gjøglende rocker i det elleville bandet Jonas Fjeld Rock ‘n’ Rolf Band, fortsatte med seriøs funk innspilt i USA, laget country-plate i Nashville, backet utallige norske artister på plate, gjorde comeback som soloartist med country-inspirert viserock, spilte amerikansk folkemusikk sammen med Rick Danko fra The Band og Eric Andersen, samarbeidet med visekongen Ole Paus og rockepoeten Henning Kvitnes, kastet seg ut i bluegrass sammen med Chatham County Line, og nylig gikk han til topps sammen med legendariske Judy Collins. Han har også nylig gjort gjenforeningskonserter med Jonas Fjeld Band, som var ledende innen norsk rock på 80-tallet med to Spellemannpriser. Alt dette understreker bare at dette er en artist som ikke er redd for å se seg tilbake før han tar nye steg videre.

Skal en så rutinert og allsidig artist gi seg når han passerer 70? Nei! Det finnes ingen pensjonsalder for en artist. Artisten skal fortsette. Og det gjør Jonas Fjeld.

Pris: 0 - 585
Varighet: 1 t, 30 min u/pause
  • Søndag 25. september 2022 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika