Mari Eriksmoen & Christian Ihle Hadland

En stjernesopran og en klavermester fremfører verker av Mozart, Grieg, Wolf og Schumann.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Et veritabelt mestermøte: den lyriske sopranen Mari Eriksmoen, med en internasjonal kometkarriere, og en av våre dyktigste pianister Christian Ihle Hadland, går sammen for å gi publikummerne en konsertopplevelse av de helt store.    

Mozart, Grieg, Wolf og Schumann

Mari Eriksmoen er en av våre fremste lyriske sopraner med litt av en internasjonal karriere. Siden gjennombruddet som Zerbinetta i Strauss’ Ariadne auf Naxos i Wien, har Mari hatt store roller ved operahus i Milano, Frankfurt og München. På den prestisjetunge operafestivalen i Aix-en-Provence er hun årlig gjest og på La Scala i Milano har hun høstet trampeklapp for sin rolle som Waldvogel i Siegfried, en del av Wagners Nibelungenring.   

På Den Norske Opera & Ballett har hun tolket roller som Olympia i Hoffmanns Eventyr og Pamina i Wolfgang Amadeus Mozarts Tryllefløyten. I 2015 gjestet hun i rollen Blonde i Bortførelsen fra Seraillet i Glyndebourne. 

Mari er også en ettertraktet konsertsanger. Mange har latt seg begeistre av hennes opptredener som Solveig når Edvard Griegs Peer Gynt har stått på konsertprogrammet. Hun har også samarbeidet med Berliner Filharmoniker, der hun har sunget under sir Simon Rattle og Ivan Fischer. Listen over orkestre hun har opptrådt med er heller ikke verst: Orchestre de Paris, Berliner Philharmoniker, Oslo-filharmonien Bergen Filharmoniske Orkester, DR Symfoniorkestret, Göteborgs Symfoniker og Münchner Philharmoniker. 

En klavertone av de sjeldne

Christian Ihle Hadland er en av landets mest ettertraktede pianister og han har det siste tiåret virkelig etablert seg i det europeiske tetsjiktet som solist, soloutøver og kammermusiker. Christian er også kunstnerisk leder for Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival, underviser ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo og er tilknyttet Prof. Jiri Hlinka Piano Academy i Bergen. I et hektisk turné- og undervisningsprogram har han funnet rom til å forene krefter med Mari Eriksmoen – noe publikum kommer til å nyte godt av.  

Spør en publikummer som har fått oppleve Christian i utfoldelse over tangentene og hen vil nok gjerne framheve Hadlands store variasjon i klangbehandling, elegante frasering og nydelige klavertone. Andre vil kanskje framheve en stø rytmefølelse og trygge tempovariasjon i spillet. På scenen er Christian preget av en dyp konsentrasjon som gir et helt spesielt nærvær i musikken. Legg til evnen til et tett samspill med medmusikanter som gjør at alt ligger til rette for en konsertopplevelse av de helt store.   

Med disse to på scenen sammen i vår Store Sal er det lov å håpe på smått magiske øyeblikk – ikke nøl med å sikre deg plass i salen for ett av de største høydepunktene i klassisksesongen 2021-22. 

 

Anbefalt lytting:

Arias and Overtures –Eriksmoens første opera-ariakonsert er fylt med vakre arier og ouverturer fra Händel og Mozart. Sammen med dirigent Jan Willem de Vriend og Stavanger Symfoniorkester har Eriksmoen skapt et stykke innspilt musikk med store uttrykksspenn og brå stemningsbrytninger. Ta deg en time-out med dette albumet og gled deg til konserten i slutten av okktober.

Konsertinformasjon

Pris: 175 - 485
Varighet: 2 t, u/pause
  • Lørdag 30. oktober 2021 Kl. 18.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika