Leif Ove Andsnes

Leif Ove Andsnes

Norges største internasjonale klassiskstjerne med Schubert, Beethoven og Dvorák på programmet.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Denne teksten omhandler Leif Ove Andsnes' konsert i Bærum Kulturhus høsten 2021. Her finner du alt om hans konsert i Store Sal våren 2024. 

New York Times har kalt Leif Ove Andsnes "en pianist med eleganse, kraft og innsikt", og Wall Street Journal "en av de mest begavede musikerne i sin generasjon”. 

Gled deg til inderlige fortolkninger av Franz SchubertLudwig van Beethoven og Antonín Dvoráks Poetiske tonebilder.

For sine fortolkninger og framifrå teknikk har Andsnes vunnet høy internasjonal anerkjennelse. Han spiller konserter i verdens beste konsertsaler og med de fremste orkestrene, samtidig som han bygger opp en omfattende diskografi. Som ivrig kammermusiker har han grunnlagt sin egen årlige kammermusikkfestival i Rosendal.

Til kjernen i musikken

Han ble født på Karmøy i 1970, og studerte ved Bergens Musikkonservatorium, med den berømte tsjekkiske professor Jirí Hlinka som lærer. Han har også mottatt uvurderlige råd og impulser fra den belgiske klaverpedagogen Jacques de Tiège, som i likhet med Hlinka, har hatt stor innflytelse på hans musikalske stil og filosofi. Andsnes er for tiden kunstnerisk rådgiver for Prof. Jirí Hlinka Klaverakademi i Bergen, hvor han gir årlige mesterklasser for tilreisende studenter fra inn- og utland.

Andsnes klavertolkninger har alltid en klar retning – til selve kjernen i musikken. I konsertsalen eller i innspillingsstudioet er han opptatt av at han selv ikke skal stå i veien for verkene. Han er gjerne trofast mot notebildet, men er også opptatt av å balansere mellom det uttalte og det sublime. Denne holdningen til verkene, der formidlingen av musikken er viktigere enn ham selv som utøver, har gjort ham til en musiker som alltid gir inntrykk av naturlig autoritet og smittende tilstedeværelse på scenen.

Konsertintroduksjon ved Bodil Maroni Jensen

Musikkjournalist, debattleder og foredragsholder Bodil Maroni Jensen setter stemningen for kvelden med introduksjon før begge konsertene. Henholdsvis kl. 17.50 og 19.50.

Konsertinformasjon

Pris: 175 - 790
Varighet: 75 min. u/pause
  • Søndag 29. august 2021 Kl. 18.00
    Forestillingen er spilt
  • Søndag 29. august 2021 Kl. 20.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika