Foto: Tomas Lauvland Petttersen

Leif Ove Andsnes

Norges største internasjonale klassiskstjerne tilbake i jubileumssesongen med Schubert, Tveitt og Brahms på programmet

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Høsten 2021 fikk publikum i Store Sal oppleve en Andsnes full utfoldelse. Synlig glad for å være tilbake til et gjenåpnet kulturliv, leverte vår store klaverstjerne en konsert som det går gjetord om. At han nå er tilbake i jubileumssesongen er rett og slett stort.   

Publikum kan se fram til vakre, fokuserte og inderlig rørende framføringer av sentrale Schubert, Tveitt og Brahms-verk.  

New York Times har kalt Leif Ove Andsnes «en pianist med eleganse, kraft og innsikt», og Wall Street Journal «en av de mest begavede musikerne i sin generasjon». Det er vanskelig å være uenig i denne klassifiseringen.   

For sine fortolkninger og framifrå teknikk har Andsnes vunnet høy internasjonal anerkjennelse. Han spiller konserter i verdens beste konsertsaler og med de fremste orkestrene, samtidig som han bygger opp en omfattende diskografi. Som ivrig kammermusiker har han grunnlagt sin egen årlige kammermusikkfestival i Rosendal.

Foto: Tomas Lauvland Pettersen

Til kjernen i musikken

Han ble født på Karmøy i 1970, og studerte ved Bergens Musikkonservatorium, med den berømte tsjekkiske professor Jirí Hlinka som lærer. Han har også mottatt uvurderlige råd og impulser fra den belgiske klaverpedagogen Jacques de Tiège, som i likhet med Hlinka, har hatt stor innflytelse på hans musikalske stil og filosofi. Andsnes er for tiden kunstnerisk rådgiver for Prof. Jirí Hlinka Klaverakademi i Bergen, hvor han gir årlige mesterklasser for tilreisende studenter fra inn- og utland.

Andsnes klavertolkninger har alltid en klar retning – til selve kjernen i musikken. I konsertsalen eller i innspillingsstudioet er han opptatt av at han selv ikke skal stå i veien for verkene. Han er gjerne trofast mot notebildet, men er også opptatt av å balansere mellom det uttalte og det sublime. Denne holdningen til verkene, der formidlingen av musikken er viktigere enn ham selv som utøver, har gjort ham til en musiker som alltid gir inntrykk av naturlig autoritet og smittende tilstedeværelse på scenen.

 

Konsertintroduksjon

Foto: Nina Hurum

 

Det blir konsertintroduksjon på Foajéscenen kl. 18:15 ved Hilde Holbæk-Hanssen.

Hilde Holbæk-Hanssen er utdannet musikkviter fra Norges musikkhøgskole. Hun arbeidet i MIC Norsk musikkinformasjon fra senterets opprettelse i 1979 til det gikk inn i Music Norway i 2013. Her jobbet hun med informasjon og promosjon av norske komponister i inn- og utland, og i 2000-01 var hun konstituert direktør. I 2013-2015 var hun fungerende dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo, Avdeling Operahøgskolen. Ved siden av sine faste jobber har hun i mange år vært skribent, først og fremst i Klassisk Musikkmagasin/Klassiskmusikk.com der hun har skrevet siden 2002. Hun er også fagansvarlig for artikler om norsk samtidsmusikk og klassiske sangere i Store norske leksikon. Hun har også undervist i musikkhistorie ved Norges musikkhøgskole.

 

Konsertinformasjon

Pris: 0 - 790
Varighet: 2 t, m/pause
  • Torsdag 7. mars 2024 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika