Bernhoft

Foto: Fred Jonny

Bernhoft

Nytt album, Dancing On My Knees, og ny turné med fullt band.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Nittedal og Rud vgs' store sønn er endelig tilbake der han hører hjemme: i følgespoten midt på scenen. Med seg har han låter fra sitt nye album: «Dancing On My Knees». Legg til et heltent band i ryggen og man har oppskriften på en av høstens virkelige live-höjdare i Bærum Kulturhus. 

Noen bare har det: for Jarle Bernhofts del er det låt-teft, melodisk sans og en helt egen sceneutstråling det er snakk om. Ikke bare er han en gudbenådet gitarist – som enestående multi-instrumentalist er Nittedalsgutten et veritabelt fullspekket soulband alene. Når man fusjonerer disse evnene med låtskriverskills som har gitt ham Grammy-nominasjoner og

Spellemannspriser skjønner man hvorfor han er feiret og ettertraktet i inn- og utland.

Med discokula til topps

Om albumet «Dancing On My Knees» sier Bernhoft selv at det er det mest personlige han har laget. Tittelen passer så bra fordi han føler at han alltid er på vei, ned eller opp, med discokula til topps. Tekstlig sirkler det rundt hans evinnelige tvil på alt, inkludert egen verdi. Under både skriving og innspilling har han gått litt mer fandenivoldsk åpent til verks enn tidligere. 

«Put Your Mojo On» er en peptalk til seg selv. Mannen som synger «Clearly Confused» skjønner ikke helt hvorfor han fortjener kjærligheten han mottar, mens «All My Loving» og «Say It Isn’t So» er preget av frykten for å bli forlatt. På «Pretty Baby Love» er hjertet vridd opp og tørket inn. Og med låten «Call Out Kids», inspirert av sønnene, har han lyst til å bånne bakken. På knærne! 

Etter flere år der Bernhoft har perfeksjonert solo-formatet, er han nå endelig klar for å turnere med et fullt band i ryggen igjen. Et år i korona-stillstand har ikke lagt en demper på spillelysten hos Bernhoft og bandet – her er det mye oppdemmet kreativitet og spilleglede som skal ut.

Anbefalt lytting:

Bernhofts rykende ferske album "Dancing On My Knees". En smakfull øvelse i myk soul med islett av funk og pop. Multitalentets sterkeste album så langt? Meget mulig. Perfekt oppladning før konserten i oktober er det i hvert fall.

Pris: 175 - 515
Varighet: 75 min. u/pause
  • Fredag 15. oktober 2021 Kl. 18.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika