Angelique Kidjo

Benins superstjerne hyller salsadronningen Celia Cruz.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En afrikansk superstjerne med en stor stemme og et enda større hjerte.

Angelique Kidjo er blitt et symbol på Afrikas kreativitet og energi. Musikken er en unik blanding av hennes vestafrikanske opphav, kombinert med funk, jazz, soul og latinomusikk.

Benin-fødte Kidjo er en av kontinentets sterkeste stemmer på flere måter. Hun er engasjert i politikk, spesielt i forhold til det afrikanske kontinents nåtid og fremtid. Hun bruker bevisst musikken som en plattform for interkulturell kommunikasjon.

Celia Cruz-hyllest

Denne kvelden er det en av Kidjos store helter som skal feires: salsadronningen Celia Cruz. På albumet «Celia» så vel som i konsertkvelden med samme navn, utforsker Kidjo den kubanskfødte vokalistens afrikanske røtter. Celia Cruz, anerkjent verden rundt som the Queen of Salsa, var en svært sentral aktør i prosessen som skapte det distinkte moderne salsa-utrykket i et møte mellom rytmisk kompleks afro-kubansk jazz og tradisjonsmusikk fra sitt hjemland.

«Elektrisk og eksplosiv», «med soul og snert», «Afrikas diva» – beskrivelsene av Kidjos musikk og sceneutstråling er mange. Hun har samarbeidet med store navn som Alicia Keys, James Brown og Philip Glass. Den Grammy-vinnende artisten har en kraft og musikalitet som treffer midt i hjertet. Hun er et musikalsk fyrverkeri som gjør det umulig å sitte stille og bare lytte.

Konsertinformasjon

Pris: 175 - 1000
Varighet: 90 min u/pause
  • Lørdag 20. november 2021 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika