Triple Bill

Urpremiere på Nagelhus Schia Productions AMP' første fullaftens danseforestilling

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Kveldens forestilling består av tre spesiallagde verk for de åtte utvalgte dansekunstnerne som gjennom året har vært en del av Nagelhus Schia Productions AMP.

White Noise

Hege Haagenrud

White Noise – hvit lyd – er en monoton og konstant lyd som inneholder alle hørbare toner. Hvit lyd stenger andre lyder ute, og brukes som lyddemper i for eksempel kontorlandskap og øretelefoner. Hege Haagenrud tar med White Noise utgangspunkt i intervjuer med statsminister i Storbritannia, Boris Johnson. I overført betydning brukes white noise som en beskrivelse av politikere (gjerne eldre, hvite menn) som ofte bruker mange ord for å skjule et poeng de ikke ønsker skal komme frem. Informasjonsstrømmen blir som en evinnelig foss, bakgrunnsstøy som ingen egentlig lytter til.


Crushd

Melanie Lane

Crushd er en reaksjon på covid-19 fra ståstedet til kunstnere som deler av seg selv i samspill med publikum. Vi omgjorde sceneversjonen av Crush til den audiovisuelle opplevelsen Crushd ved å jobbe på avstand gjennom de digitale plattformene Zoom, Whatsapp og Instagram. Sammen med den Berlinbaserte videokunstneren Ashton Carlisle Green, 3D-animatør Martin Böttger og musikkprodusent Christopher Clark fra Storbritannia, skapte vi en verden der vi overskred de fysiske begrensingene som vi sto overfor, og som reflekterer den nye virkeligheten som vi sammen navigerer oss gjennom alene. Crushd reflekterer ensomhetens poesi, havarerte drømmer, fragmenterte kropper og dans, og kollektivt begjær. Ved hjelp av mobilkameraer – et vindu som har blitt så nødvendig for å opprettholde kontakten med omverdenen i denne surrealistiske og krevende tiden, gjør danserne i Nagelhus Schia Productions AMP Crushd til en intim opplevelse samtidig som de utviser en utrolig tilpasningsdyktighet. Jeg er svært takknemlig for det jeg har lært av danserne på dette viset – deres generøsitet og fantasi har bidratt til å skape en verden for drømmer i en tid der vi trenger det mest av alt.


960 sekunder

Guro Nagelhus Schia & Vebjørn Sundby

960 sekunder tar for seg konseptet tid. Å snakke om tiden i verden som en tid som går ekstremt fort, skaper en følelse i oss alle av at vi ikke klarer å henge med. Og det forplanter seg i det underbevisste som en kollektiv skyldfølelse, en ide om at vi alltid ligger på etterskudd.
Vi har ikke lenger lik rytme. Noen har veldig rask livsrytme, og andre lever i en slags treghet, på vent, i kjedsomhet, men de synes ikke. De synes ikke på samme måte fordi de har trukket seg tilbake, de har på mange måter hoppet av karusellen.
Kommer vi til å bremse en dag? Vil det muligens stoppe helt opp?
Vi lever med en følelse av å løpe etter tiden. Noen løper for å holde rytmen og noen gir slipp.
Dette var tanker vi jobbet ut ifra da vi var halvveis i prøvene og koronapandemien stoppet opp hele samfunnet. Det ble tid for tomhet …

Om Nagelhus Schia Productions AMP

Kompaniet er et kunstnerisk veilednings- og kompetanseutviklingsprogram med formål å tilby unge utvalgte talenter innen samtidsdans kunstnerisk egenutvikling og en bredere kompetanse innen dansefeltet. Det inkluderer et mentorprogram med teknisk, koreografisk og scenisk talentutvikling på svært høyt nivå. Gjennom en skreddersydd pakke vil de utvalgte talentene få nye kunstneriske erfaringer og videreutvikle sine ferdigheter.

Årets kull består av:

Nadege Kubwayo, David Forsberg, Stian Bergdølmo, Anna Frøysland, Vilja Kwasny, Hanne Svenning, Benjamin Larsen, Judith Arupa

Les mer om Nagelhus Schia Productions AMP (skiftet navn til NSP 2)

Foto: Diverse

Koreografene

Melanie Lane

Melanie Lane er en australsk koreograf og danser. Hun har samarbeidet med kunstnere fra film, visuell kunst, teater og musikk, i arbeid som beveger seg mellom utøvende former og kontekst. Ved siden av sitt eget arbeid har hun laget nye verk for blant annet Chunky Move, Sydney Dance Company, Australasian Dance Collective, og var ansvarlig koreograf for English National Operas Salome av Adena Jacobs.

Les mer om Melanie Lane her


Hege Haagenrud

Hege Haagenrud er en av Norges mest anerkjente og kritikerroste koreografer. Hun har siden 2002 koreografert et tyvetalls verk, blant annet ved Den Norske Opera, Dansens Hus og Bærum Kulturhus. I 2007 mottok hun Danse- og teaterforums ærespris, i 2016 ble hun nominert til Kritikerprisen, og i 2017 ble forestillingen The rest is silence representert gjennom Aerowaves. 

Les mer om Hege Haagenrud her


Guro Nagelhus Schia & Vebjørn Sundby

Guro og Vebjørn er kunstneriske ledere for Nagelhus Schia Productions. De har en lang og innholdsrik karriere sammen som dansere, koreografer og skuespillere. De siste tyve årene har de turnert nasjonalt og internasjonalt arbeid fra noen av de største koreografinavnene i inn- og utland. Blant annet Carte Blanche, Eastman og Nasjonalballetten.

Les mer om Guro og Vebjørn her

Foto: Barbara Dietl, Siren Lauvdal, Erika Hebbert

Pris: 170 - 395
Varighet: 60 min. u/pause
  • Fredag 4. september 2020 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika