Multiverse med Anders Grønseth

Saksofonist Anders Lønne Grønseth med toppband.

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

I løpet av to år siden kvintetten Multiverse så dagens lys, har de gitt ut to album og utviklet en helt spesiell form for samspill. Det er stor kontrast mellom fri, øyeblikksbasert improvisasjon og kompliserte kompositoriske strukturer, men det er nettopp i møtet mellom disse at Multiverse har skapt et tonespråk basert på intuitivt samspill, lyttende kommunikasjon og musikalsk åpenhet.

Fra Messiaen til Wayne Shorter

Bandet har en tydelig jazztilnærming til musikken, selv om låtene gjerne lener seg like mye mot klassisk modernisme med referanser som Ravel og Messiaen og østlige improvisasjonsprinsipper fra India eller Midtøsten, som jazzmodernister som Wayne Shorter og Kenny Wheeler. Musikken framføres med stor improvisatorisk frihet og tett samspill mellom musikanter som på hvert sitt vis har vist seg som sterke representanter for den nordiske jazzen av i dag.

De to platene til Multiverse («Multiverse» og «Theory of Anything») har mottatt strålende kritikker fra inn- og utland. Jazzanmelder Terje Mosnes (Jazzinorge.no) beskriver Multiverse som «ett av landets for tida aller mest originale, ambisiøse, avanserte og komplette band.» og «en kvintett som på medrivende vis forener kontrollert melodiøsitet med sitrende improvisasjonslyst (…) Hele kvintetten later til å være styrt av én felles hjerne.»

Konsertinformasjon

Pris: 170 - 295
Varighet: 90 min. u/pause
  • Torsdag 22. oktober 2020 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika