Kleive og Kleives jul

Foto: Kjetil Moslåtten

Kleive og Kleives jul

Kleives populære julefavoritter i Store Sal

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

To blad Kleive, Julie og Torfinn, i nært samspill med gode musikervenner der de fremfører egne låter, velkjente klassikere i nye arrangementer og julemusikk i nye drakter. Ingen strenger er stille i dette laget - velkommen til en lun stemningskveld i førjulstida.

Julie Kleive er en norsk sanger og låtskriver som beveger seg ubesværet mellom sjangre, og hennes sterke formidlingsevne og ujålete musikalitet har gjort henne til en ettertraktet sanger i vidt forskjellige musikalske kontekster. 

Et livslangt samarbeid

Julie har i tillegg til sitt livslange samarbeid med sin far, en mangfoldig samarbeidsliste av komponister, artister, musikere, kor og band. Flere av prosjektene hun har medvirket i, har ledet til plateutgivelser og konsertvirksomhet på små og store scener i inn-og utland. Blant annet har hun de siste årene fordypet seg og platefestet dikt av André Bjerke og Jens Bjørneboe sammen med komponist Marcus Paus og pianist Joachim Kwetzinsky. Hun har turnert Italia med Synne Sanden og skrevet låter i duo-prosjektene «July august» og Castor Fiber». I tillegg er hun dirigent for Majorstua barne- og ungdomskor, og jobber for Ung i Kor Oslo og byens korbarn. 

Julie har blant annet mottatt Bærum kommunes kulturstipend for videre kunstnerisk utvikling, og Budstikkas stipend for unge kunstnere. Kleive har sin utdanning fra Institutt for musikkvitenskap ved UiO, og våren 2018 fullførte hun sin mastergrad i musikkterapi ved Norges musikkhøgskole. 

Et unikt uttrykk

I likhet med sin datter klarer Torfinn Kleive å skape unikt uttrykk med tangentene han velger å spille på. Torfinn Kleive har sin musikalske bakgrunn som sanger i blant annet Det Norske Solistkor, og Christiania mannskor. Gjennom de siste årene har han skrevet musikk til bryllup, jul og barnebarn i tillegg til å skrive arrangementer for kor og strykere - blant annet til Julies sanger.

De to har hatt et samarbeid pågående i 30 år, og har nå endelig fått tid til å sette sammen et førjulsprogram med musikk de er glade i. De to vil ikke være alene på scenen – Hilde Fjerdingøy på torader og Torkjell Hovland på kontrabass bidrar med smakfullt akkompagnement. 

Hilde Fjerdingøy, opprinnelig fra Svalbard,  er en av de beste utøverne på torader man har her i landet med sin sjelfulle, kraftige og groovy stil. Hun spiller musikk fra mange forskjellige tradisjoner i de nordiske landene, men det er tradisjonen fra Helgelandskysten der hun vokste opp, som hun har gått mest inn i.

Hilde har mange prosjekter og konstellasjoner hun medvirker i. Hun er medlem av det svensk-norske bandet Rim, Hildur dansekompani, Duo Fjerdingøy & Andersson og ikke minst er hun primus motor i gruppa Moenje som ble nominert til Spellemannsprisen i fjor.

Torkjell Hovland fra Ørsta er kontrabassist og musikkskribent med mastergrad i musikkvitenskap fra universitetet i Oslo. Masteroppgaven hans tok for seg stillhet, noe han utforsker videre i sin egen musikk.

 

 

 

Grip sjansen – la deg bli beveget og kom i den rette førjulsstemningen sammen med Kleive og Kleive med venner.

Pris: 170 - 445
Varighet: 90 min u/pause
  • Onsdag 16. desember 2020 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika