En hellig alminnelig lek

En konsertforestilling om og med André Bjerkes tekster.

Sted

Underhuset

Arrangør

Bærum Kulturhus

Høsten 2019/våren 2020 avholder Marcus Paus, Julie Kleive, Joachim Kwetzinsky og Peter Normann Waage, en litteraturhus- og biblioteksturné i Norge. Prosjektet er et ambisiøst musikalsk prosjekt, men også et viktig stykke litteraturformidling.

I anledning André Bjerkes 100-års jubileum i 2018 spilte Julie Kleive og Joachim Kwetzinsky inn et knippe sanger til tekster av Bjerke – skrevet av Marcus Paus. Samme år kom den omfattende biografien til Peter Normann Waage om André Bjerke ut.

De to utgivelsene var i utgangspunktet uavhengige av hverandre, men da både komponist og forfatter besitter stor faglig og kunstnerisk innsikt i Bjerkes forfatterskap, inviterte vi Waage til en samtale med Paus om Bjerke på releasekonserten til plata «En hellig alminnelig lek» i november 2018. Kombinasjonen av de to engasjerte stemmene fikk og får utspille seg i et format som har blitt til en forestilling som belyser André Bjerkes vesen - fra det helt personlige til hans vidspennende virke – gjennom samtale og musikk.

Om forestillingen

Pris: 170 - 275
Varighet: 90 min. u/pause
  • Torsdag 12. november 2020 Kl. 18.00
    Forestillingen er spilt

Underhuset

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika