DanseFOT/Nagelhus Schia Productions

Det unike dansesamarbeidet viser de tre stykkene «The logical song», « As it is/as it turns out», «jegmegduvi»

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum kommunale kulturskole

Kunsten har en kraft; den samler oss, utfordrer oss, gir anledning til å kjenne og erfare, forstå og undres. Dans kan kommunisere uten ord og gir rom for nye perspektiv. Det er i møte med mennesker at kunsten kommer til sin rett –blir ekte og sanselig. Vi må våge å bli utfordret og omfavne berikelsen i kunstneriske utfoldelser. I DanseFOT/Nagelhus Schia Productions samler vi krefter; unge talenter møter dyktige kunstnere og finner fellesskapet som fører oss videre.

For fjerde år på rad kan vi se frem til magien i møte mellom talent og profesjonell; og begeistringen over hva vi sammen kan skape, resulterer i store opplevelser.

Foto: Antero Hein

The Logical Song

Katja Henriksen Schia & Catharina Vehre Gresslien

Syv subtile superhelter trer inn i ukjent terreng - det kan være en feiring. Egenskaper vi alltid har sett for oss vokser endelig frem. Uante krefter forstørrer og dekonstruerer øyeblikk. Terrenget fortettes av mylder. Det er lett å se mønsteret i ettertid. I nær dialog med danserne ønsker vi å finne frem til hver og ens superkrefter, med det mener vi deres sårbarhet, mot og evne til å møte seg selv der de er.

Medskapende dansere: Ida Haugen, Anna Einemo Frøysland, Ilia Elektra Berg Stojcevska, Hedda Sofie Haugjord Rølsåsen, Ingrid Oline Hanche-Olsen, Julie Felicia Strai-Friis, Synne Maria Mikelsen

Kostymer: Line Sevaldsen Maher

Lysdesign: Martin Myrvold

Tegninger: Katja Henriksen Schia

Musikk: «Silvester Anfang» av André Bratten, «Coming home» av Røyksopp, «Earth seen from above» av Meredith Monk, Marc Shapiro, San Francisco Symphony Chorus, Vance George

Katja og Catharina har gjennomført et forprosjekt i live-tegning og dans. Forprosjektet er co-produsert av Nagelhus Schia Productions og støttet av Norsk Kulturråd. En ide fra dette forprosjektet er videreutviklet til The Logical Song.

As it is/as it turns out

Jens Jeffry Trinidad & Hugo Marmelada

Jens Jeffry Trinidad fra Oslo og Hugo Marmelada fra Lisboa har jobbet sammen siden 2015 og utforsket sitt felles uttrykk, der de bruker sine erfaringer fra både samtidsdans og streetdance som inspirasjon. Sammen med DanseFOT-talentene og Nagelhus Schia Productions utforsker Hugo og Jens rytme og bevegelse som forandres over tid, og dens påvirkning på kroppen. Det kan være et ritual, eller en vals, som bringer fortid og fremtid sammen.

Medskapende dansere: Hugo Marmelada, Judith Arupa, Svenja Vatsendvik, Nora Landau Werner, Tuva Søgaard, Elisa Maritsdatter Rokkones, Elene Barsten

Kostymer: Line Sevaldsen Maher

Lysdesign: Martin Myrvold

Musikk: Bvdub

jegmegduvi

Matias Rønningen

I jegmegduvi jobber vi med metaforer for bevegelse og leker med hvordan tankebilder påvirker hvordan vi danser. Hva kan jeg forestille meg at jeg er, hvem er jeg uten disse forestillingene om meg selv, og hvordan kan vi finne oss selv i møtet med andre? Ungdomstiden er en periode hvor man går inn i mange nye miljøer, man bytter klasse, skole, får nye venner og interesser. I hver nye situasjon eller relasjon kan noe nytt komme til syne i oss, og vi har uendelig mye mer inni oss enn både vi selv og andre kan se.

Medskapende dansere: Jon Filip Fahlstrøm, Mai Lisa Guinoo, Joachim Engum Olsen, Camilla Marie Hope Jæger, Annika Jarstadmarken Price, Nora Guldsten Robinson, Ada Maria Sophie Rydhagen Holt

Kostymer: Line Sevaldsen Maher

Lysdesign: Martin Myrvold

Musikk: Richard Wagner, Potential of Noise, Arvo Pärt

Lyddesign: Matias Rønningen og Kamran Dolati

Koreografene

Foto: Diverse

Om DanseFOT

DanseFOT er et fordypnings- og talentprogram for ungdomsskoleelever i Viken. Kulturskolen i Bærum, ved Julie Finckenhagen Sandli, er ansvarlig for DanseFOT og forestillingen. Guro Nagelhus Schia er kunstnerisk ansvarlig for forestillingen.

Det unike med DanseFOT er koblingen med det profesjonelle dansemiljøet. Samarbeidet med Nagelhus Schia Productions gir talentene viktige forbilder og gode kunstneriske utviklingsmuligheter. Ved å knytte talentutvikling til det profesjonelle miljøet styrker vi talentenes innsikt, erfaring og forståelse for en mulig yrkesvei.

Les mer om DanseFOT og Bærum kulturskole her


Støttet av Viken fylkeskommune

Bilde av talentene i DanseFOT

Pris: 170 - 325
Varighet: 90 min. m/pause
  • Lørdag 29. august 2020 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika