Næringsnettverket Tanken

Virksomhetene som opererer på Tanken i dag har ulike format, og representerer ikke en organisatorisk enhet.

Dette er et næringsnettverk som tydeliggjør de respektive aktørenes identitet og virke på en felles arena.

Innovative samarbeidsprosjekter med synergieffekter, kunnskapsdeling og en kollektiv utnyttelse av driftsmessige ressurser, har bidratt til å styrke musikk og kulturnæringenes kompetanse, faglige utvikling, produksjon og næringspotensial.

 

I oktober 2021 var 15 ulike selskap tilknyttet næringsnettverket på Tanken.

Amplify: Creatives AS

Selskapet ble etablert i 2019 av en gruppe enkeltmennesker med erfaring fra musikkbransje, teknologi, startup/scaleup og finans. Målet er å etablere et norsk investeringsselskap som retter seg mot uavhengige aktører i kreative næringer.

Benjamin Giørtz

Etter å ha spilt, produsert og turnert med Kid Astray i flere år, har Benjamin Giørtz fokusert på låtskriving og produsentrollen i sitt studio på Tanken. Parallelt har han vært med som pianist og vokalist i showet «Tre Elefanter i Rommet», som hadde premiere på Latter i februar 2018, og spilt 180 forestillinger. 

Carl Louis

Carl Lehne jobber i sitt studio på Tanken som låtskriver, produsent, komponist og artist og driver foretaket Arctic Funk. Under Carl Louis - navnet, har han gitt ut albumene «Memory Lane» og «Silent Soldier», pluss mini-albumet «Telescope», som har resultert i flere radiolistinger på P3 og P1. Carl jobber også som komponist for diverse TV og reklame-produksjoner.

Coucheron

Coucheron slo gjennom som artist i slutten av 2015 med EPen “Playground” som ga han tittelen “Spotlight Artist” hos Spotify. Han har samarbeidet med bla. Kehlani, Mayer Hawthorne, Charlie Puth, Pitbull, Nick Jonas og OT Genesis, og er etablert som artist og produsent internasjonalt.

I 2017 satt han for alvor satt i gang sine soloutgivelser, og hadde sin første nordamerikanske turné. I tillegg har ha bla. spilt for et stappfullt Sentrum Scene under avslutning av by:Larm 2020, og slapp mixtapen «G.O.L.» høsten 2020.

Demba

Håndlagde smykker fra Gambia laget med lidenskap, presisjon og tradisjon. Demba Oslo ble grunnlagt av Ole Demba og Guru.

Hvert smykke er håndlagd av lokale sølvsmeder i Gambia ved bruk av tradisjonsrike afrikanske metoder. De er opptatt av en bærekraftig produksjon og gode arbeidsvilkår for arbeiderne. Demba Oslo har mange samarbeidsprosjekt med bl.a. FC Oslo, Outdrop og ulike artister.

DUER

DUER er et kunstkollektiv bestående av Christian Zervos, Magnus Helgesen og Magnus Aasvestad. Med bakgrunn fra Osloundergrunnens graffitimiljø har gutta fra Bærum blitt ett av Norges mest attraktive graffitikunstnere i rekordfart.

Med oppdrag for internasjonale superstjerner som Tekashe 6ix9ine, The Chainsmokers og Jorja Smith har kollektivet levert verk på tvers av installasjoner, veggmalerier, og klesdesign. Parallelt med ferdigstilling av sin første utstilling, er DUER i gang med oppdrag for blant annet Our Ocean, Xynteo Exchange, Rev Ocean og Monet-markeringen i Sandvika.

Olav

Olav Stubberud fra Rykkinn startet å ta bilder i ung alder. Før han fylte 20 år, hadde han 300 reisedøgn i året som actionsportfotograf. Artistfotograf ble han via de første pressebildene og tre år på veien sammen med Kygo. Deretter fulgte: Chainsmokers, Halsey, Justin Bieber, Carnage, G-eazy, Axwell & Ingrosso, PartyNextDoor. Olav er en mangfoldig fotograf som også jobber med reklame og fashionshoots. I tillegg er Olav art director, modell, DJ og skuespiller.