Næringsnettverket Tanken

Virksomhetene som opererer på Tanken i dag har ulike format, og representerer ikke en organisatorisk enhet.

Dette er et næringsnettverk som tydeliggjør de respektive aktørenes identitet og virke på en felles arena.

Innovative samarbeidsprosjekter med synergieffekter, kunnskapsdeling og en kollektiv utnyttelse av driftsmessige ressurser, har bidratt til å styrke musikk og kulturnæringenes kompetanse, faglige utvikling, produksjon og næringspotensial.

 

I oktober 2021 var 15 ulike selskap tilknyttet næringsnettverket på Tanken.

Les mer om Tanken

Amplify: Creatives AS

Selskapet ble etablert i 2019 av en gruppe enkeltmennesker med erfaring fra musikkbransje, teknologi, startup/scaleup og finans. Målet er å etablere et norsk investeringsselskap som retter seg mot uavhengige aktører i kreative næringer.

Benjamin Giørtz

Etter å ha spilt, produsert og turnert med Kid Astray i flere år, har Benjamin Giørtz fokusert på låtskriving og produsentrollen i sitt studio på Tanken. Parallelt har han vært med som pianist og vokalist i showet «Tre Elefanter i Rommet», som hadde premiere på Latter i februar 2018, og spilt 180 forestillinger. 

Blåsbort

Blåsbort er et øvingsrom og studio-kollektiv i regi av Benjamin Krogh Kiønig og Rikard Dotzler. Rommet huser i dag faste band, samt en rekke drop-in kunder i alle aldre og fasonger. Rommet er utstyrt med all nødvendig backline til øving, samt det nødvendige av innspillingsutstyr.

Rommet har et godt og avslappende miljø for å jobbe kreativt. Perfekt for alle som er på jakt etter et hjemmekoselig rom for å produsere musikk, som både har den rette «viben», og samtidig skikkelig god lyd.

Rikard og Bosse spiller i det debutklare bandet "Frank", og har en lengre fartstid bak seg i bandet "Solvind".

Carl Louis

Carl Lehne jobber i sitt studio på Tanken som låtskriver, produsent, komponist og artist og driver foretaket Arctic Funk. Under Carl Louis - navnet, har han gitt ut albumene «Memory Lane» og «Silent Soldier», pluss mini-albumet «Telescope», som har resultert i flere radiolistinger på P3 og P1. Carl jobber også som komponist for diverse TV og reklame-produksjoner.

Coucheron

Coucheron slo gjennom som artist i slutten av 2015 med EPen “Playground” som ga han tittelen “Spotlight Artist” hos Spotify. Han har samarbeidet med bla. Kehlani, Mayer Hawthorne, Charlie Puth, Pitbull, Nick Jonas og OT Genesis, og er etablert som artist og produsent internasjonalt.

I 2017 satt han for alvor satt i gang sine soloutgivelser, og hadde sin første nordamerikanske turné. I tillegg har ha bla. spilt for et stappfullt Sentrum Scene under avslutning av by:Larm 2020, og slapp mixtapen «G.O.L.» høsten 2020.

Demba

Håndlagde smykker fra Gambia laget med lidenskap, presisjon og tradisjon. Demba Oslo ble grunnlagt av Ole Demba og Guru.

Hvert smykke er håndlagd av lokale sølvsmeder i Gambia ved bruk av tradisjonsrike afrikanske metoder. De er opptatt av en bærekraftig produksjon og gode arbeidsvilkår for arbeiderne. Demba Oslo har mange samarbeidsprosjekt med bl.a. FC Oslo, Outdrop og ulike artister.

DUER

DUER er et kunstkollektiv bestående av Christian Zervos, Magnus Helgesen og Magnus Aasvestad. Med bakgrunn fra Osloundergrunnens graffitimiljø har gutta fra Bærum blitt ett av Norges mest attraktive graffitikunstnere i rekordfart.

Med oppdrag for internasjonale superstjerner som Tekashe 6ix9ine, The Chainsmokers og Jorja Smith har kollektivet levert verk på tvers av installasjoner, veggmalerier, og klesdesign. Parallelt med ferdigstilling av sin første utstilling, er DUER i gang med oppdrag for blant annet Our Ocean, Xynteo Exchange, Rev Ocean og Monet-markeringen i Sandvika.

Huge Visuals

Huge Visuals er et kreativt produksjonsselskap som lager reklame, musikkvideo og balanserer mellom eksperimentell kunstfilm og den kommersielle verden. Selskapet er bygd rundt det å ha muligheten til å kunne jobbe med spennende prosjekter, samtidig som alle skal kunne leve av det. 

Daglig leder Ask Sunde og Erik Carswell startet det hele i 2019. I dag er de seks personer og en praktikant, bestående av fotografer, klippere og regissører. 

Huge har blant annet laget reklame for Isuzu og musikkvideoer for artister som Isah, Amanda Delara og Deorro. 

Emilie Kristin Eriksen

Ilyaa

DJ og produsent Ilja Eriksson, også kjent som ILYAA, fanget tidlig oppmerksomheten til store stjerner som Hardwell og Don Diablo med sin energiske og oppløftende EDM.

Da han i 2017 slapp sin førstesingel “Singularity”, co-skrevet av Madden og 6AM fikk han også Spotifys oppmerksomhet som plasserte låten i deres “New Music Friday” lister i flere nordiske land. Med over 1.000.000 streams totalt og utgitte remixer for bl.annet Seeb, Tobtok, Oliver Nelson og Liw Dawson har navnet ILYAA blitt et kjent navn i EDM-scenen nasjonalt og internasjonalt.

ILYAAs låt “Surrender” ble listet på Norges største EDM radio NRK Mp3 i 13 uker i 2019 og høstet over 100.000 streams på Spotify alene.

Ivan Blomqvist

Ivan Blomqvist er fra Sverige, men musikkonservatoriet i Trondheim og en bachelor i jazzpiano førte han over grensen, og han er i dag bosatt i Oslo. De siste årene har han vært aktiv som produsent, låtskriver, komponist og musiker med egne prosjekter, i tillegg til samarbeid med noen av Skandinavias mest spennende artister som bl.a. Silja Sol, Neon Ion, Nosizwe, Linda Sundblad og Rohey som i 2017 ble nominert til årets nykommer ved Spellemann.

Som produsent og låtskriver Ivan er lydhør, og opptatt av å bringe artistens visjon og uttrykk til live. Musikken beveger seg i et bredt spekter med tydelig kjærlighet for pop, R&B og jazz.

JNS

Thomas Jones, også kjent under artistnavnet JNS er allerede en velkjent figur i den norske Hip-Hop/R&B scenen. Som en av landets råeste låtskrivere og produsenter blir JNS sammenlignet med internasjonale stjerner som Kanye West av radiopersonligheten Christine og 730.no for sitt multitalent.

Frem til 2019 var nok JNS best kjent som mannen bak låter for Lars Vaular, Unge Ferrari, Izabell, Tayla Parx, Isah, Tomine Harket og Pasha. JNS har hatt mange album-singler listet på P3, produksjoner for flere av landets mest lovende artister, samt en Spellemannspris via artisten EMIR.

Jonathan Sigsworth

Jonathan Sigsworth fra Storbritannia jobber med musikkproduksjon i studioet sitt hos LUFT. Sammen med regissører og filmskapere fra hele Skandinavia produserer han soundtracks. Jonathan har bakgrunn som fiolinist, og eksperimenterer med strenger ved siden av analoge synther.

Luft

Luft Recordings er drevet av Andrew Baardsen (Baya), og er både en musikklabel og et publishing- og managementselskap.

Luft er et fritt og moderne kunstnerisk selskap bestående av musikere med gode produksjonsbetingelser, infrastruktur og et community. 

Luft Studio består av studioer, øvingsrom, DJ-rom med streamingoppsett, samt et admin/møterom.

Mediefabrikken

Mediefabrikken gir hjelp til å utvikle prosjekter og til å utvikle filmskapere. De tilbyr veiledning, gratis produksjonsutstyr, produksjonsstipend og utviklingsprogrammer.

En ressurs for alle filmskapere fra videregående skolealder til etablert bransje.

Mediefabrikken har Viken og Oslo som nedslagsfelt, men er også involvert i aktiviteter og prosjekter på et regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. 

Mediefabrikken er en enhet i Avdeling for kunst og kultur i Viken fylkeskommune.

Mediefabrikken

Nagelhus Schia Productions

Nagelhus Schia Productions (NSP) er Norges tredje nasjonale dansekompani med fast offentlig bevilgning. Initiativtaker og kunstnerisk leder Guro Nagelhus Schia og assisterende kunstnerisk leder Vebjørn Sundby har lang fartstid og høy profil på samtidsdansscenen i Norge og internasjonalt.
 
I tillegg til å produsere og promotere danseproduksjoner av høyeste kvalitet, er en prioritert oppgave for kompaniet å engasjere nyutdannede dansere og støtte talentutvikling på høyeste profesjonelle nivå gjennom ordningen NSP 2, og på yngre nivå med DanseFOT, et samarbeid med Kulturskolen i Bærum.

Kompaniet er støttet av Viken fylkeskommune, Talent Norge, Sparebankstiftelsen og Bærum kommune, og holder daglig til i Studio NSP i Sandvika. 
 

Olav

Olav Stubberud fra Rykkinn startet å ta bilder i ung alder. Før han fylte 20 år, hadde han 300 reisedøgn i året som actionsportfotograf. Artistfotograf ble han via de første pressebildene og tre år på veien sammen med Kygo. Deretter fulgte: Chainsmokers, Halsey, Justin Bieber, Carnage, G-eazy, Axwell & Ingrosso, PartyNextDoor. Olav er en mangfoldig fotograf som også jobber med reklame og fashionshoots. I tillegg er Olav art director, modell, DJ og skuespiller.

Outdrop

Outdrop er et klesmerke som produserer 100% etisk og jobber med flere av Europas ledende tekstilutviklere innen bærekraft og innovasjon.

Kolleksjonene designes med konsept og samarbeid i fokus. Oudrop ønsker å oppfordre til positive endringer i dagens samfunn ved å skape en plattform der det er litt ekstra kult å bry seg.

Outdrop samarbeider med artister som Pasha, JNS, Pen Gutt, Coucheron, Unge Ferrari, og andre kreatører som Olav Stubberud, Demba Oslo, DUER og Huge, og slapp høsten 2020 en samarbeidskolleksjon med artisten Lido.

Pasha

Pasha er en av de mest energirike og morsomste rap-artistene live og på headset.

Blandingen av funky 90-talls nostalgi og sin egen karismatiske stemme, flow og linjer er Pasha en av de artistene man ikke glemmer så fort. Etter å ha gjort en rekke konserter og festivaler rundt om i verden har Pasha blitt anerkjent som en artist som «gir alt», og i 2019 ble han nominert til årets live artist på P3 Gull.

Sabrura

Sabrura er et produksjonsselskap for de ekte og gode historiene.

Sabrura jobber med utvikling av nye TV- og filmkonsepter, med fokus på godt innhold og samarbeid med store og solide aktører. De har vunnet Gullruten flere ganger, samt internasjonale priser med sine programkonsept, sist Gullrutenominert for debatt programmet «Einig» sammen med Nrk i 2020. I 2018 ble de sammen med Radio Rock tildelt utmerkelsen «Årets Radiokanal» under radio- og podkastbransjens prisutdeling Prix Radio.

Samkopf

Erik Samkopf – artist, musiker, låtskriver og produsent fra Sandvika. Han har gjort seg bemerket og mottar mange henvendelser nasjonalt og internasjonalt, innenfor den alternative indiescenen.

Samkopf har produsert album for den den amerikanske artisten Exum, på selskapet Melodic label. Han har jobbet som mikser, låtskriver og produsent med egenproduserte samples for artister og prosjekter som Pen Gutt, Tacobitch, Fochs Koshka, Flux Delfi, Isabell Eberdean, Fredik Høyer, Bendik Baksås, Doglover og Peter Jussila.

Sassy 009

SASSY 009 er artistprosjektet til Sunniva Lindgård, og har gitt henne en flott start på musikkarrieren.

Sunniva har gitt ut to EP-er, samt en singel i samarbeid med det amerikanske stjerneskuddet, Clairo. Sassy009 har oppnådd et knippe gjeve musikkprisnominasjoner, bla. Spellemannsprisen 2017, Bendiksenprisen 2018, Osloprisen 2019 og Subjektprisen 2019, samt at hun vant Bylarmfestivalens egen pris, “Årets Stjerneskudd” i 2018.

Med sitt sjangeroverskridende musikkunivers og sin mystiske personlighet som sceneperformer, er hun den eneste av sitt slag.

TBC Records

TBC Records er et ungt uavhenig plateselskap grunnlagt av Jarle Savio, Erik Brataas and Trond Tornes. De er åpen for alle genre, men gir ut musikk de liker.

Hittil har de utgitt musikk med Vamp, Ida Maria og Ledfoot. Sistnevnte ble tildelt spelle-mannprisen 2019 i blues-kategorien og nominert i samme klasse i 2021.

TBC Records ambisjon er å gi ut 2-5 utgivelser pr år, og er medlem av FONO og Merlin.

Toothfairy farm

Toothfairy Farm er et drifts- og investeringsselskap rettet mot kultur og kreative næringer. 

Selskapet dyrker bærekraftige næringsvirksomheter i partnerskap og utvikler talent innenfor kreative næringer.

Toothfairy Label & Management

Toothfairy ble opprettet i 2010, da de tok over et knippe artister tidligere kjent som The Toothfairy Label. Selskapets målsetting er å bygge og fostre talent fra Norge til resten av verden.

De jobber som management og mentorer for produsenter, låtskrivere, artister og andre kreative næringer. Toothfairy forbindes med "Sandvika-bølgen", hvor artister som CLMD, Coucheron og Eye Emma Jedi har kommet herfra. 

Samlet sett har Toothfairy millioner av streaminger, og samarbeider med flere store internasjonale aktører og artister.

 

Øveriet

Øveriet er kreative øvingskollektiv i Oslo og Sandvika bestående av 76 øvingsrom med meget høy standard. Øveriet ble etablert i 2006, og består i dag av 67 øvingsrom. I august 2020 åpnet en ny avdeling på Tanken i Sandvika med åtte øvingsrom.

I øvingsrommene hører du alt som skal høres, og du kan spille høyt uten at det blir ubehagelig. Rommene er designet av akustikkingeniører og har moderne lydisolasjon, kalibrert akustikk og god ventilasjon.

Stikkord for driften og lokalene er: kvalitet, sikkerhet, renhold, forutsigbarhet, gode priser, parkering og enkel logistikk.