Vebjørn Mamen

Vebjørn Mamen

Sings Bird

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Bærum Jazzfestival 2024

Som om det ikke er vanskelig nok å spille Charlie Parkers låter, setter her Vebjørn Mamen også tekst til de elleville soloene og synger the Birds tidløse bop-komposisjoner. I kvartett-format kommer både vokal og improvisasjon fram på en måte som skaper noe helt unikt. 

Vocalese 

Vocalese er kunsten å sette tekst på instrumentalsoloer. Et av de første eksemplarene av dette er å høre av vokalisten King Pleasure på låten Parker ´s Mood fra 1953. Der har King Pleasure satt tekst på en Charlie Parker-solo over samme låt fra 1948. Til tross for at vocaleser senere har blitt tatt i bruk av sangere som Kurt Elling og Al Jarreau, er det en svært sjelden kunstart, med få utøvere. 

Vebjørn Mamen Sings «Bird» er en videreføring av King Pleasure´s idé om å sette tekst på innspillinger av Charlie Parker´s saksofonspill. Charlie Parker, som ofte gikk under kallenavnet «Bird», revolusjonerte jazzen på 1940- og 50-tallet med sitt virtuose spill, høye tempo og avanserte harmonikk. Dette gjør oppgaven å fremføre og det å skrive vocaleser over soloene hans til en svært komplisert oppgave. Men med sitt svært sjeldne talent, gjør Vebjørn Mamen nettopp dette på flere av Parker ´s mest kjente soloer. Med resten av bandet i Vebjørn Mamen Sings «Bird» tar han for seg innspillinger som «Just Friends», «Yardbird Suite», «April in Paris» og «Everything Happens To Me» ? 

Vebjørn Mamen er en av Norges unge og fremadstormende jazztalenter utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Han har en bred erfaring som musiker, arrangør og komponist, blant annet som pianist og sanger i bandet Swing'it, som kom på 3.plass i Melodi Grand Prix i 2023. Han sto bak Vebjørn Mamen VS Astrid S m/NTNU Jazzensemble i 2022 som høstet god kritikk, og han gikk viralt under coronapandemien med humorvideoer slik som låta Karantena Mi.

Konsertinformasjon

Pris: 0 - 380
Varighet: 1 t, 15 min u/pause

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Vebjørn Mamen
1. NOVEMBER kl 22.30
0 - 380 Kr