Tine Thing Helseth

Virtuos trompetfest med Tine Thing Helseth og Gunnar Flagstad

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Klassisk

Hele Norges trompetvirtuos til Sandvika med verk av Nordheim, Sjostakovitsj, Puccini, Grieg og Gershwin – akkompagnert av Gunnar Flagstad.

Tilbake på scenen

Tine Thing Helseth er regnet som en av verdens ledende trompetister i sin generasjon. Vålerengas stolthet har høstet fantastiske kritikker, hun har opptrådt på alle seks kontinenter og har en diskografi som står fjellstøtt.

I 2021/22-sesongen er hun tilbake for fullt som plateartist samtidig som hun gjør seg klar for å turnere igjen. Til Bærum Kulturhus kommer hun med et repertoar som består av nøye utvalgte verk av Arne Nordheim, Sjostakovitsj, Puccini, Edvard Grieg og Gershwin. Når det kommer til akkompagnatør, har Tine valgt fra øverste hylle: bunnsolide Gunnar Flagstad på klaver.  

 

Et friskt pust

Er det noen som mestrer trompetlitteraturen så er det Tine. Dette er en utøver som er i kontinuerlig utvikling – her er det ikke snakk om å gjenta paradenumre år etter år. Et viktig prinsipp for Tine har vært å hele tiden utvide repertoaret for trompeten. Gamle folketoner, klassiske verk eller musical-numre låter friskt og vitalt når Tine fremfører stykker som kanskje ikke var tiltenkt trompeten i utgangspunktet. I hennes hender høres det ut som om stykkene alltid var skrevet med trompeten i fokus.

Der Helseth for noen år siden mestret teknisk vanskelige partier med imponerende triller og løp, er 2021/22-versjonen av trompetisten en mer moden utøver som tør å la tonene dvele. Hvis du lytter nøye kan du høre en trompetist som evner å puste, å finne litt mer ro og å si mye med lite.

I tett samspill med Gunnar Flagstad får vi gode muligheter for å oppleve den mer modne trompetisten. Og Flagstad er da også en perfekt makker for Helseth. Med solid konserterfaring fra Wigmore Hall, St. Martin-in-the-Fields, BBC Radio 3 og en lang rekke høyprofilerte arrangementer her hjemme har han tryggheten, anslaget og responsiviteten som kreves for matche vår store trompetvirtuos. Man kan glede seg til å høre et uttrykk som veksler mellom lange ornamenterte linjer og raske virtuose løp – spontanitet og ettertenksomhet side om side.

Denne kvelden får vi et bredt program som virkelig setter Helseth og Flagstad på prøve: Nordheim, Sjostakovitsj, Puccini, Hindemith, Piazzolla, Puccini, Grieg, Kurt Weill og Gershwin er litt av et komposisjonsmessig spenn.

En ting kan man være trygg på: Tine Thing Helseth og Gunnar Flagstad vil binde stykkene sammen til en konsertopplevelse vi vil leve lenge på.

Konsertinformasjon

Pris: 175 - 485
Varighet: 120 min. m/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Tine Thing Helseth
30. JANUAR kl 19.30
175 - 485 Kr