The Young and Soulful Messiah

Foto: Børre Eirik Helgerud

The Young and Soulful Messiah

Gospelgalla 2024. Tre kor, solister og stort orkester

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

The Young and Soulful Messiah er en popularisert versjon av Händels mektige oratorium — Messiah. Flere utgaver av Young Messiah har sett dagens lys etter den første utgaven fra slutten av 1970-tallet.

I forbindelse med 250-års jubileet til originalverket ble det laget en soul- og gospelinspirert versjon «Messiah – A Soulful Celebration» med blant andre Quincy Jones i spissen. Denne konsertversjonen henter inspirasjon fra flere av disse. Händels mektige korsatser er inkludert i framføringen til de drøyt 100 korsangerne på scenen.

Om utøverne

Martin Alfsen er arrangør og dirigent for kor og orkester. Han er kjent som en stor autoritet innen norsk gospel og rytmisk kor, og har vært arrangør og produsent for mer enn 60 albumutgivelser.

Sveinung Hølmebakk er en prisbelønnet artist med 12 soloalbum bak seg. Han er blant annet kjent fra Nordic Tenors og deltok nylig i det populære TV-programmet «Alle tiders sanger».

Cathrine Iversen er først og fremst kjent som vokalist med «Secret Garden». Hun har turnert med gruppen over hele verden og er også sterkt profilert på Secret Gardens siste albumutgivelser.

Reflex er et av Europas mest kjente gospelkor. I 2023 feiret koret sitt 50-års jubileum med ny albumutgivelse og en lang rekke konserter og festivalopptredener.

Oslo Community Choir ble dannet i 2009 og teller nærmere 60 sangere. Koret har deltatt på flere albuminnspillinger og har turnert i hele Europa, USA og Sør-Afrika.

Fredrikstad Gospelkor er Østfolds ledende gospelkor. I 2019 deltok koret på albumutgivelsen «A Gospel Celebration» og i 2021 urframførte koret den spesialkomponerte kantaten «De avmektiges styrke» i forbindelse med Hans Nielsen Hauge jubileet i hjembyen. 

 

I tillegg medvirker stort orkester med rytmekomp, strykere og blåsere.

  

Pris: -1 - 420
Varighet: 1 t, 45 min m/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

The Young and Soulful Messiah
13. APRIL kl 19.00
-1 - 420 Kr