Foto: Fabien Monthubert

Emmanuel Pahud og Eric Le Sage

Mozart, Brahms, Reinecke og Prokofjev framført av anerkjent fransk/sveitsisk fløyte/klaverduo.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Klassisk

Et særs vellykket duo-samarbeid kommer til Store Sal i oktober: Fløytist Emmanuel Pahud og pianist Eric Le Sage har gitt ut kritikerroste album og turnert flittig. Nå er de to endelig klare for Sandvika Master Series.

Fløytist Emmanuel Pahud er anerkjent verden over som en av sitt instruments aller fremste utøvere. Berliner Philharmonikers solo-fløytist turnerer verden rundt, gir ut solo-utgivelser på EMI Classics og har stueveggen full av priser og utmerkelser.

Når han går i kompaniskap med pianisten Eric Le Sage kan man forvente en høytidsstund.

Mozart, Brahms, Reinecke, Prokofiev

Repertoaret denne kvelden er av den sorten som virkelig får samspillet mellom de to til å skinne: Mozarts Sonate B, Brahms Sonate nr. 2 i ess Op. 120, Carl Reineckes Sonate Op. 167 og Prokofjevs Sonate i D Op. 94.

Pahud = en ener

Emmanuel Pahud (f. 1970) er en av verdens fremste fløytister. Pahud ble født i Genève og begynte å studere musikk i en alder av seks år. Han ble uteksaminert i 1990 med Premier Prix fra Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris. I en alder av 22 begynte Pahud i Berlin-filharmonien som førstefløytist under Claudio Abbado, en stilling som han fortsatt har i dag.

I tillegg til sitt engasjement i Berlin-filharmonien, er Pahud en ettertraktet solist og kammermusiker over hele Europa, Nord-Amerika og i Japan. Han er mest kjent for repertoar med elementer fra barokk og klassisk fløyte. Pahud har blitt undervist og veiledet av anerkjente fløytister som François Binet, Carlos Bruneel og Aurèle Nicolet.

Den franske skole

Den franske pianisten Eric Le Sage er veletablert som en anerkjent representant for den franske pianoskolen. Hans finstemte anslag, gode strukturelle forståelse og lekre poetiske frasering er trekk som framheves av kritikere og publikummere verden over. I en alder av 20 år ble han av Financial Times framhevet som «en framstormende disippel av den store franske tradisjon» mens die Zeit roste hans «fremragende franske pianoestetikk og klarhet».

Le Sage har spilt solokonserter og kammermusikkframføringer på store scener over hele verden, som Wigmore Hall, Suntory Hall, Carnegie Hall, Hamburgs Laeiszhalle, Paris Philharmonie, Théâtre des Champs-Elysées, Radio France, Cologne Philharmonie, Essen Philharmonie, Dresden Philharmonie, Frankfurt Alte Oper, Amsterdams Concertgebouw, Schwartzenbergs Schubertiade, Salzburg Mozarteum, Ludwigsburg Festival, Prahas Rudolfinium, Taipei National Concert Hall, Konzerthaus Wien, Luxembourg Philharmonie, Dublins Celebrity Series, Edinburgh International Festival, Düsseldorfs Tonhalle, la Roque d'Anthéron Festival, Potsdam Sanssouci, Brüssels Bozar, Berlins Boulezsaal, Konzerthaus Berlin og Berlin Philharmonie.

Konsertintroduksjon

Bilde av Hilde Holbæk Hanssen

Foto: Nina Hurum

 

Det blir konsertintroduksjon på Foajéscenen kl. 18:00 ved Hilde Holbæk-Hanssen.

 

Hilde Holbæk-Hanssen er utdannet musikkviter fra Norges musikkhøgskole. Hun arbeidet i MIC Norsk musikkinformasjon fra senterets opprettelse i 1979 til det gikk inn i Music Norway i 2013. Her jobbet hun med informasjon og promosjon av norske komponister i inn- og utland, og i 2000-01 var hun konstituert direktør. I 2013-2015 var hun fungerende dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo, Avdeling Operahøgskolen. Ved siden av sine faste jobber har hun i mange år vært skribent, først og fremst i Klassisk Musikkmagasin/Klassiskmusikk.com der hun har skrevet siden 2002. Hun er også fagansvarlig for artikler om norsk samtidsmusikk og klassiske sangere i Store norske leksikon. Hun har også undervist i musikkhistorie ved Norges musikkhøgskole.

Konsertinformasjon

Pris: 0 - 635
Varighet: 2 timer m/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Emmanuel Pahud og Eric Le Sage
13. OKTOBER kl 19.00
0 - 635 Kr