Ooze

Foto: Queer Garden

Ooze

Med fire dansere og en musiker på scenen, er du invitert til å dykke ned i et hav av følelser.

Sted

Underhuset

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Dans

OOZE, en sanselig danseforestilling som utforsker de intime og spektakulære parringsritualene til snegler. Skapt av fire skeive kvinner, fungerer sneglene som en slimete metafor for queerness.

Med fire dansere og en musiker på scenen, er du invitert til å dykke ned i et hav av følelser, fra knitrende spenning til boblende glede. La oss vise deg at selv i en snegles tilsynelatende langsomme verden, kan det skje magiske og fartsfylte underverker.

Gjennom historien har homofili og seksuell variasjon hos dyr blitt stemplet som 'forbrytelser mot naturen' og utelatt fra vitenskapelig diskurs på grunn av rådende holdninger til homofili hos mennesker. Likekjønnet seksuell atferd har imidlertid blitt dokumentert blant ulike dyrearter siden 1700-tallet, inkludert fugler, reptiler, pattedyr og bløtdyr. OOZE kaster lys over det faktum at denne mangfoldigheten alltid har vært og alltid vil være en essensiell del av naturens fantastiske mosaikk.

Her, i et landskap designet for å vekke sansene dine, vil våre utøvere danse rundt deg, ved siden av deg, og kanskje til og med snike seg bak deg – alt mens du lener deg tilbake og lar deg rive med.

STICKY Productions

STICKY Productions (Edginton/Lothe/Olsen/Parsons) er et dansekollektiv av skeive, kvinnelige dansekunstnere basert i Oslo. Praksisen deres fordyper seg i det kroppslige og det sensitive, det lekne og det underlige. De fire kunstnerne studerte samtidsdans sammen på Laban i London, og har en felles drivkraft i å kroppsliggjøre og utøve miljøbevisste forestillinger, som sentrerer seg rundt nye eller ufortalte narrativ. I perioden 2020-22 skapte STICKY sitt første verk, Økohelter, som har blitt vist ved bl.a. Dansens Hus, DKS og Dansenett Norge våren 2024.

De er utvalgt til det internasjonale programmet “International Touring and Environmental Responsibility”, et samarbeid mellom Norge, Danmark og Storbritannia, og har mottatt utøverstipend fra FFUK for sitt kunstneriske arbeid.

Mer informasjon om forestillingen

Pris: 0 - 310
Varighet: 1 time u/pause

Underhuset

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Ooze
27. NOVEMBER kl 19.00 + 1 til
0 - 310 Kr