Maria Kannegaard Trio

Myteomspunnet trio klar for Bærum Jazzfestival 2024

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Bærum Jazzfestival 2024

Det er en helt egen stillfaren mystikk som finnes i de store klangflatene, langstrakte melodilinjene og den forsiktige rytmikken som Maria Kannegaard Trio representerer. 

Trioens musikk har en helt egen ro – et fravær av det oppjagede samtidig som den er søkende etter nytt terreng. 

Pianisten 

Samspillet mellom pianist Maria Kannegaard, bassist Ole Morten Vågan og trommis Thomas Strønen har en helt egen form for elastisk smidighet. Her strekkes og tøyes det i tidsbegrepet og harmonikken i en nysgjerrig søken etter nye klanger og melodier. Det er hudløst, intimt og så vakkert at nesten hele følelsesregisteret virkelig tas i bruk. Å kalle musikken for vakker blir nesten platt – her er det så mange lag med klanger og melodier i alle valører at man blir totalt omsluttet av lydbildet

Når trioen entrer Store Sal i oktober, får publikum oppleve tre sjeldent begavede musikere med en helt egen evne til å bevege lytteren. 

Mange har fått med seg Maria Kannegaards sterke livshistorie gjennom NRK-podkasten «Pianisten». Når man hører hvilke utfordringer psykisk sykdom har skapt for Maria, verdsetter man kanskje det å oppleve trioen live enda mer. Sykdommen har ført til lange avbrudd fra musikken og det har kostet mye å komme tilbake som komponist og utøver. I tillegg til den givende musikken, gir dette tematiske bakteppet enda mer tyngde bak kunsten trioen kommer til å gi publikum i oktober.

Pris: 0 - 485
Varighet: 1t. 15 min u/pause
  • Torsdag 31. oktober 2024 Kl. 18.00
    Utsolgt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika