Jekyll & Hyde

Jekyll & Hyde

Dualitet - den innvendige striden

Sted

Underhuset

Arrangør

Rykte Teater

RYKTE spiller Jekyll & Hyde dramatisert av Erik Borchsenius fritt etter Robert Louis Stevensons roman.

Tre inn i de gassbelyste gatene i viktoriatidens London, der grensen mellom vitenskap og mørke viskes ut. Jekyll & Hyde avdekker en gripende fortelling om dualitet, forvandling, moral og den skremmende kraften i ukontrollert begjær.

Dr. Harriet Jekyll, en genial og respektert forsker, dykker ned i menneskesinnets mysterier, i sin søken etter å skille menneskets doble natur av godt og ondt. I sin jakt brygger Jekyll en eliksir, et vitenskapelig vidunder som lover å låse opp de mørkere krokene av den menneskelige psyke. Men når eliksiren begynner å virke, dukker en ondskapsfull alter ego, Hyde, opp fra dybden av hennes bevissthet. Forvandlingen er berusende, og tilbyr Jekyll en smak av ubegrenset frihet og makt. Hyde vandrer i de skyggefulle gatene, fryder seg i sin nyvunne frihet, og etterlater seg et spor av kaos og frykt. Men med hver forvandling viskes grensen mellom Jekyll og Hyde ut, og kampen om kontroll intensiveres.

Mens Jekyll kjemper for å holde Hydes destruktive impulser i sjakk, må hun konfrontere konsekvensene av sitt farlige eksperiment. Hennes venner blir mistenksomme, hennes rykte henger i en tynn tråd, og den onde Hyde blir stadig mer unnvikende.

Teaterstykket viser en fengslende utforskning av menneskets dobbeltnatur, som mesterlig vever sammen spenning, psykologisk dybde og moralsk tvetydighet. Den utfordrer vår forståelse av identitet og moral, og tvinger publikum til å stille spørsmål ved grensene for vitenskapelig utforskning og mørket som bor i oss alle.

Fordyp deg i denne elektrifiserende tilpasningen av Robert Louis Stevensons tidløse klassiker, der hver skygge skjuler en hemmelighet, og hver forvandling bringer oss nærmere hjertet av våre mest primitive frykter. Forestillingen lover en teateropplevelse som vil oppildne, fengsle, og hjemsøke publikum lenge etter at teppet har falt for siste gang. 

Støttes av :
Bærum kommune, Akershus fylke og Studieforbundet kultur og tradisjon.

 

 

Mer informasjon

Pris: 0 - 330
Varighet: 1 time u/pause

Underhuset

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Jekyll & Hyde
6. NOVEMBER kl 19.00 + 4 til
0 - 330 Kr