Jazzrausch Bigband

Foto: Sebastian Reiter

Jazzrausch Bigband

Populært storband med røtter i klubbmusikken gir deg høyenergisk festkveld i Store Sal

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Bærum Jazzfestival 2024

Jazzrausch Bigband har turnert på store scener og technofestivaler rundt om i Europa, Asia, Amerika og Asia. Nå kommer endelig dette elleville tyske storband-fenomenet til Norge og Bærum Jazzfestival. Hvilket annet band kunne spilt både i filharmonien i München så vel som i mørke Berlin-klubber? I Store Sal i november får du svar på hvordan dette kan gå an. 

Fra Dancing Wittgenstein til Beethoven´s Breakdown 

Det som virkelig skiller dette storbandet ut fra alle andre, er den unike miksen mellom et tradisjonelt storband med jazzuttrykk og en solid dose klubbmusikk

Med et gjennomsnitt på 80 konserter per år i Europa, Amerika, Asia og Afrika, er Jazzrausch Bigband et av de travleste storbandene i Europa. Med «kraft, groove og enorm scenetilstedeværelse» (Frankfurter Allgemeine Zeitung), når bandet ut til både jazz- og elektronika-folket. 

De drivende kreftene bak Jazzrausch Bigband er den München-baserte trombonisten og musikkmanageren Roman Sladek og gitaristen og komponisten Leonhard Kuhn. I 2015, bare ett år etter oppstarten, ble Jazzrausch Bigband husband ved en av de mest anerkjente teknoklubbene i Europa, «Harry Klein». Å ha et storband som husband i en teknoklubb var uhørt før dette bandet dukket opp. Snart begynte de å nå et større publikum, og bandet solgte snart ut store rockescener som Münchens Muffathalle, samt klassiske konserthus som filharmonien i München. 

Fra Ural til Shanghai

Turneer har tatt Jazzrausch Bigband til Lincoln Center i New York, JZ Festival i Shanghai, Safaricom International Jazz Festival i Nairobi, Ural Music Night i Jekaterinburg og SXSW Music Festival i Austin, blant mange andre venues. 

Her finner man litt av forklaringen på et band som må kunne kalles et fenomen. Et fenomen som på sin helt egen måte viser hva som koker i musikkgenren som kaller seg «jazz». Mer enn noen gang har dette blitt smeltedigelen for alt som ikke passer inn i noen annen kategori. 

Og alle involverte, både bandet og publikum, nyter å rive ned grenser. I denne sammenhengen ser det ut til at musikken til Jazzrausch Bigband oppfyller ønsker på flere måter: klubbfolkets appetitt for mer håndlaget og original musikk, og kravet fra jazz- og klassiske musikkentusiaster om kraft, underholdning og et storslått lydbilde.

Festivalpass for Bærum Jazzfestival 2024

Dagspass gir deg mest for penga! 

Du kjøper dagspass per dag — fredag og/eller lørdag. Og husk at du må hente ut billett ut for hver konsert.

Velkommen til jazzfest!

Pris: 0 - 550
Varighet: 1 t, 15 minu/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Jazzrausch Bigband
2. NOVEMBER kl 19.30
0 - 550 Kr