Foto: Ketil Hardy

Jazzlunsj

Bjørn Vidar Solli & friends viderefører tradisjonen

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Bærum Jazzfestival 2024

Gitarist og vokalist Bjørn Vidar Solli samler stjernekvartett for å tonesette jazzfestivalens tradisjonsrike jazzlunsj. God mat og drikke akkompagneres med vakre komposisjoner og utsøkt improvisasjon. 

Bjørn Vidar Solli er en av landets fremste jazzgitarister og med en 20 år lang internasjonal karriere. Han bodde i lengre tid i New York der han spilte med mange av verdens beste musikere. Han har vunnet en rekke priser, gitt ut 10 egne plater og turnért i 23 land.

Han har samlet noen av sine favorittkollegaer  fra New York-miljøet og sammen vil de presentere et knippe utvalgte favoritter fra The Great American Songbook og spille disse på sitt særegne, lekne og smakfulle vis

Jazztallerkenen blir fylt med småretter, mens tørsten slukkes med et utvalg av drikke til salgs. Alt i alt en perfekt start på jazzfestivalens lørdag. 

 

Bjørn Vidar Solli er Skiens-gitaristen som har hele verden som hjemmebane. Han har bodd mange år i New York hvor han jobbet i det absolutte toppsjiktet av jazzmusikere. 

John Ellis har en stor produksjon i eget navn og har også jobbet med kjente navn som Helen Sung, Gretchen Parlato og Dr. Lonnie Smith.

Phil Donkin er en ettertraktet britisk bassist og respektert komponist. Han er aktiv i en rekke bandkonstellasjoner på begge sider av Atlanteren, vi trekker gledelig fram Dhafer Youssef's Bird's Requiem (med Eivind Aarseth og Nils Petter Molvær), Rainer Böhms trio og Marius Nesets 'Birds' quartet.

JK Kim er en prisvinnende, Billboard-nominert trommeslager, improvisator, komponist og elektronika-artist fra Incheon, Korea, som de siste årene har blitt en sentral stemme i den moderne jazz- og improvisasjonsmusikkscenen i hjembyen sin og en stigende stjerne på den globale scenen.

Konsertinformasjon

Pris: 0 - 485
Varighet: 2 timer m/pause

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Jazzlunsj
2. NOVEMBER kl 14.00
0 - 485 Kr