Foto: Michal Novak

Sara Ferrandez og Itai Navon

Bach, Falla og Schumann framført av vital bratsj/klaverduo

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Klassisk

Sara Ferrandez, bratsj og Itai Navon, klaver skaper noe helt spesielt når de to entrer scenen sammen. Denne februarkvelden framfører de to sine favorittverk fra Bach, Falla og Schumann

Fra Berlinfilharmonien til Sandvika

Madrid-baserte Sara Ferrández er raskt i ferd med å etablere seg som en av de mest spennende bratsjistene i sin generasjon. Tross sin unge alder har Sara allerede opptrådt på noen av de største konsertsalene rundt om i verden: Berliner Philharmonie, Elbphilharmonie, Victoria Hall, L’Auditori i Barcelona og Salzburg Festspielhaus. Ferrández’ 2024-25-kalender er spekket med kunstneriske høydepunkter: orkesterdebut med Spanish National Symphony Orchestra og Orquesta de Extremadura , samt hennes samarbeid med Barcelona Symphony Orchestra, Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias og Orquesta Sinfónica RTVE. 

Denne sesongen markerer starten på et svært spennende og inspirerende samarbeid med Orquesta del Principado de Asturias som deres nye kunstneriske medarbeider. Kammermusikk har alltid hatt en spesiell plass i Ferrándezs musikalske liv. Hun blir ofte invitert til å spille på store internasjonale festivaler som Verbier Festival, Classiche Forme, Arezzo Festival, Utrecht Chamber Music Festival og Sion Festival. Hun har samarbeidet nært med svært respekterte artister som Janine Jansen, Beatrice Rana, Amihai Grosz, Pablo Ferrández, Kian Soltani, Daishin Kashimoto og vår egen Vilde Frang

Brobyggeren 

Pianisten Itai Navon er en etterspurt solist og kammermusiker som har spilt i mange av de mest sentrale konsertsalene i hele Europa, inkludert Wigmore Hall i London, Victoria Hall i Genève, Berlin's Konzerthaus og Pierre Boulez Saal pluss Ehrbar Saal i Wien. Han har stått på plakaten for store musikkfestivaler som Kronberg Festival, Klavierfestival Ruhr, Kultursommer Nordhessen og Musikfestspiele Saar i Tyskland, Sommets Musicaux de Gstaad og Menuhin Festival i Sveits for å nevne noebn. På invitasjon fra pianisten Sir András Schiff, deltok Itai Navon i 2018-19 sesongen av konsertserien «Building Bridges» med solokonserter over hele Europa. 

 

Konsertintroduksjon

Bilde av Hilde Holbæk Hanssen

Foto: Nina Hurum

 

Det blir konsertintroduksjon på Foajéscenen kl. 18:15 ved Hilde Holbæk-Hanssen.

 

Hilde Holbæk-Hanssen er utdannet musikkviter fra Norges musikkhøgskole. Hun arbeidet i MIC Norsk musikkinformasjon fra senterets opprettelse i 1979 til det gikk inn i Music Norway i 2013. Her jobbet hun med informasjon og promosjon av norske komponister i inn- og utland, og i 2000-01 var hun konstituert direktør. I 2013-2015 var hun fungerende dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo, Avdeling Operahøgskolen. Ved siden av sine faste jobber har hun i mange år vært skribent, først og fremst i Klassisk Musikkmagasin/Klassiskmusikk.com der hun har skrevet siden 2002. Hun er også fagansvarlig for artikler om norsk samtidsmusikk og klassiske sangere i Store norske leksikon. Hun har også undervist i musikkhistorie ved Norges musikkhøgskole.

Konsertinformasjon

Pris: 0 - 515
Varighet: 2 timer m/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Sara Ferrandez og Itai Navon
12. FEBRUAR kl 19.00
0 - 515 Kr