Barokk jul med Oslo Circles

Barokk jul med Oslo Circles og solistene Birgitte Christensen og Caroline E. Dahl

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Klassisk

Høytidsstemt, lyrisk og vakkert, men også energisk og virtuost når barokkensemblet Oslo Circles, sopran Birgitte Christensen og blokkfløytesolist Caroline E. Dahl henter fram både velkjente og mindre vanlige julekomposisjoner av Torelli, Händel , Bach, Sammartini, Vivaldi, Scarlatti og Praetorius

Vil man ha en litt annen opplevelse i førjulsstria er dette en perfekt anledning: et av landets fremste ensembler og en bejublet sopran setter sammen et helstøpt juleprogram med noen av de største komponistene fra 1600- og 1700-tallet. Giuseppe Torelli, Georg Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach, Giuseppe Sammartini, Antonio Vivaldi, Alessandro Scarlatti og Michael Praetorius skrev alle verk passende for framføring i høytiden. Her får du et vakkert tverrsnitt av komponistenes tidløse komposisjoner fremført av et ensemble og en solist med sjeldne formidlingsevner. Tenk at musikk fra barokken kan framstå så friskt og kontemporært! 

Barokkensemblet Oslo Circles ble grunnlagt i 2015 av barokkfiolinisten Astrid Kirschner, og med på laget har hun ledende musikere fra det skandinaviske og internasjonale barokkmiljøet. Med nysgjerrighet og lidenskap blåser musikerne støv av de gamle partiturene og viser hvor moderne barokkmusikk kan være. Musikerne finner man også i andre internasjonale barokkgrupper som Concerto Copenhagen, B’Rock, Academia Montis Regalis, Barokkanerne, Barokksolistene og Akademie für Alte Musik Berlin. 

Birgitte Christensen er utdannet ved Norges Musikkhøyskole. Hun har vært ansatt ved Operaen i Innsbruck og har gjestet operahus og festivaler som Dresdner Staatsoper, Staastoper Berlin, Komische Oper, Berlin, Staatsoper Stuttgart, Opernhaus Zürich, Opera de Versailles, Theater an der Wien, Opera National de Paris og Teatre Municipal Santiago. Ved Operaen i Oslo har hun sunget en rekke hovedroller som har blitt særs godt mottatt i media: Cleopatra i Julius Cæsar, Poppea i Poppeas kroning, Rosalinde i Flaggermusen, Elisabetta i Don Carlos, Donna Anna i Don Giovanni, og hun har vært solist i mange konserter. Også internasjonalt er hun en aktiv utøver – hun har sunget ved mange festivaler og konserthus som Elbfilharmonie Hamburg, Philharmonie de Paris og Konzerthaus Berlin. 

Caroline Eidsten Dahl, blokkfløytist er kjent for sitt engasjement i en rekke ensembler. Hun er grunnlegger og fast medlem av blant andre Woodpeckers blokkfløytekvartett, Ensemble C4 og Ensemble Freithoff. Med en spesiell interesse for å fremme norsk musikk, har hun bestilt og fremført flere nye verk for sitt instrument, både solo- og kammermusikk. Caroline har utgitt fem solo cd-er på LAWO Classics og medvirker i flere kammermusikkutgivelser, som alle har mottatt enestående kritikker både nasjonalt og internasjonalt. Som en allsidig utøver er Caroline etterspurt og spiller med ulike ensembler og i musikalske prosjekter med et vidt spenn av repertoar.

 

Konsertintroduksjon

Bilde av Hilde Holbæk Hanssen

Foto: Nina Hurum

 

 

 

Det blir konsertintroduksjon på Foajéscenen kl. 18:15 ved Hilde Holbæk-Hanssen.

 

Hilde Holbæk-Hanssen er utdannet musikkviter fra Norges musikkhøgskole. Hun arbeidet i MIC Norsk musikkinformasjon fra senterets opprettelse i 1979 til det gikk inn i Music Norway i 2013. Her jobbet hun med informasjon og promosjon av norske komponister i inn- og utland, og i 2000-01 var hun konstituert direktør. I 2013-2015 var hun fungerende dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo, Avdeling Operahøgskolen. Ved siden av sine faste jobber har hun i mange år vært skribent, først og fremst i Klassisk Musikkmagasin/Klassiskmusikk.com der hun har skrevet siden 2002. Hun er også fagansvarlig for artikler om norsk samtidsmusikk og klassiske sangere i Store norske leksikon. Hun har også undervist i musikkhistorie ved Norges musikkhøgskole.

Konsertinformasjon

Pris: 0 - 585
Varighet: 1 t, 20 min u/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Barokk jul med Oslo Circles
18. DESEMBER kl 19.00
0 - 585 Kr