Anna Tsybuleva

Foto: Daria Sozal

Anna Tsybuleva

Stilsikker eleganse og intelligent musikalitet når pianisten Anna Tsybuleva framfører Grieg og Debussy.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Klassisk

Anna Tsybuleva er av Gramophone Magazine beskrevet som en utøver som mestrer «utmerket pianospill og intelligent musikalitet». Tsybuleva ble verdenskjent i 2015 da hun ble kronet som vinner av førstepremien i Leeds International Piano Competition. Hun mottok bred kritikerros for sitt vinnende spill, og ble beskrevet som «En pianist med sjeldne talenter: ikke siden Murray Perahias triumf i 1972 har Leeds hatt en vinner av denne musikalske roen og kvaliteten» (International Piano Magazine). 

Tsybulevas spill kjennetegnes av sensitivitet og nyanser, noe som gjør at hun kan formidle et bredt spekter av følelser gjennom pianoet. Hun har en bemerkelsesverdig evne til å fremheve subtilitetene i hver komposisjon hun framfører, enten det er intensiteten i et dramatisk stykke eller delikatessen i et lyrisk verk. Repertoaret hennes spenner over ulike stiler, og viser hennes allsidighet og mestring av instrumentet 

 

Fra Kaukasus til Wigmore Hall 

Tsybuleva er født i 1990, og hadde sin oppvekst i fjellregionen Nizhny Arkhyz i Kaukasus. Kanskje har oppveksten vært med på å utforme utøveren som i konsertrommet innehar en fengslende intimitet. Tsybuleva klarer å trekke lytteren inn i en privat sfære av intenst fokusert musikalsk utfoldelse, selv i de aller største konsertsalene. 

De siste tiåret har Tsybuleva triumfert med sine solokonserter på mange av de største internasjonale scenene, herunder Het Concertgebouw Amsterdam, KKL Luzern, Palais des Beaux-Arts, Philharmonie Luxembourg, Shanghai Oriental Arts Center, Tonhalle Zürich og Wigmore Hall. Som solist med orkester har hun hatt høyt profilerte oppdrag med Dortmunder Philharmoniker, hr-Sinfonieorchester Frankfurt, Luzerner Sinfonieorchester, Nordwestdeutsche Philharmonie, Orquesta Extremadura og Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, blant andre.

Hun også hatt æren av å samarbeide med så anerkjente dirigenter som Alain Altinoglu, Sir Mark Elder, Jonathon Heyward, Michal Nesterowicz, Yuri Temirkanov, Krzysztof Urbanski og Duncan Ward for å nevne noen få.

 

Konsertintroduksjon

Bilde av Hilde Holbæk Hanssen

Det blir konsertintroduksjon på Foajéscenen kl. 18:15 ved Hilde Holbæk-Hanssen.

 

Hilde Holbæk-Hanssen er utdannet musikkviter fra Norges musikkhøgskole. Hun arbeidet i MIC Norsk musikkinformasjon fra senterets opprettelse i 1979 til det gikk inn i Music Norway i 2013. Her jobbet hun med informasjon og promosjon av norske komponister i inn- og utland, og i 2000-01 var hun konstituert direktør. I 2013-2015 var hun fungerende dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo, Avdeling Operahøgskolen. Ved siden av sine faste jobber har hun i mange år vært skribent, først og fremst i Klassisk Musikkmagasin/Klassiskmusikk.com der hun har skrevet siden 2002. Hun er også fagansvarlig for artikler om norsk samtidsmusikk og klassiske sangere i Store norske leksikon. Hun har også undervist i musikkhistorie ved Norges musikkhøgskole.

Konsertinformasjon

Pris: 0 - 495
Varighet: 2 timer m/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Anna Tsybuleva
14. NOVEMBER kl 19.00
0 - 495 Kr