Angela Hewitt

Foto: Keith Saunders

Angela Hewitt

En stor formidler endelig klar for Store Sal med Händel, Bach, Haydn og Brahms på programmet 

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Klassisk

Den kanadisk-fødte pianisten Angela Hewitt er endelig klar for Sandvika Master Series. Hewitts favorittverk fra Händel, Bach, Haydn og Brahms står på kveldens konsertprogram, noe som borger for en konsertopplevelse av den minneverdige sorten. 

Bach-odysséen 

Angela Hewitt har en unik posisjon blant dagens ledende pianister. Hun er kjent for å mestre et variert repertoar og turnerer flittig, solo så vel som med store orkestre over hele Europa, Amerika og Asia. Hennes innspillinger har også høstet lovord – hennes tolkninger av Bach har etablert henne som en av komponistens fremste fortolkere. I 2020 mottok hun Leipzig Bach-medaljen: en stor ære som for første gang i dens 17-årige historie ble tildelt en kvinne. 

Fra sin posisjon bak klaveret har hun ledet Toronto og Vancouvers symfoniorkestre, Hong Kong og København filharmoniske orkestre, Lucerne Festival Strings, Stuttgart Chamber Orchestra, Britten Sinfonia, Svenska Kammarorkestern og Zurichs kammerorkester, Salzburg Camerata, Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai, Orpheus Chamber Orchestra i New York, Orchestra Ensemble Kanazawa i Japan, og Vienna Tonkünstler Orchestra i Wiens Musikverein. 

I 2024/25 sesongen skal Hewitt opptre med orkestre i Italia, Finland, Polen, Estland og Sveits i tillegg til en turné i Storbritannia med Kammerorchester Basel samt en turné i Nordøst-England med Royal Northern Sinfonia. I tillegg til ensemble-turnéer, fortsetter Hewitt et hektisk solo-program med konserter og festivalopptredener i Boston, Baltimore, Toronto, Ottawa, Roma, Zürich, København, Cambridge og Stresa. Hun er også artist-in-residence ved Londons Wigmore Hall, hvor hun i 2016 lanserte sin Bach Odyssey, hvor hun fremførte alle Bachs klaververk i en serie på 12 konserter over hele verden. Syklusen ble også presentert på New Yorks 92Y, og i Ottawa, Tokyo og Firenze, og ble avsluttet i 2022.

 

Konsertintroduksjon

Bilde av Hillde Holbæk Hanssen

Foto: Nina Hurum

 

 

 

Det blir konsertintroduksjon på Foajéscenen kl. 18:15 ved Hilde Holbæk-Hanssen.

 

Hilde Holbæk-Hanssen er utdannet musikkviter fra Norges musikkhøgskole. Hun arbeidet i MIC Norsk musikkinformasjon fra senterets opprettelse i 1979 til det gikk inn i Music Norway i 2013. Her jobbet hun med informasjon og promosjon av norske komponister i inn- og utland, og i 2000-01 var hun konstituert direktør. I 2013-2015 var hun fungerende dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo, Avdeling Operahøgskolen. Ved siden av sine faste jobber har hun i mange år vært skribent, først og fremst i Klassisk Musikkmagasin/Klassiskmusikk.com der hun har skrevet siden 2002. Hun er også fagansvarlig for artikler om norsk samtidsmusikk og klassiske sangere i Store norske leksikon. Hun har også undervist i musikkhistorie ved Norges musikkhøgskole.

Konsertinformasjon

Pris: 0 - 635
Varighet: 2 timer m/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Angela Hewitt
16. JANUAR kl 19.00
0 - 635 Kr