an Accident / a Life — CODA 2024

Foto: Susan Hay

an Accident / a Life — CODA 2024

Gjennom film, musikk, dans og en ekte bil på scenen, forteller stykket om den selvopplevde bilulykken til Marc Brew.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Dans

I løpet av brøkdelen av et sekund ble ballettdanserens Marc Brews liv forandret for alltid.

I 1997 var den 20 år gamle australske danseren involvert i en bilulykke i Sør-Afrika, der han reiste med venner. Nå har han skapt bemerkelsesverdig dansekunst om bilulykken, der han gikk fra å være ballettdanser til paraplegiker på et øyeblikk.

Forestillingen er et samarbeid med den prisbelønte koreografen Sidi Larbi Cherkaou. Under høyden av covid-pandemien, da muligheten for fysiske forestillinger var usikker, snakket Marc Brew og Sidi Larbi Cherkaoui over Zoom med mål om å utvikle et nytt verk sammen. De delte en mengde personlige historier og ble kjent med hverandres bakgrunner før de kunne møtes i et studio for å begynne å jobbe med bevegelser.

an Accident / a Life, er resultatet av disse distanserte samtalene.

Foto: Filip Van Roe

I 2021 imponerte Marc Brew med suksessen "un-be-known" under CODA-festivalen, som ble hyllet av norske kritikere og publikum. Sidi Larbi Cherkaoui har vunnet en rekke presitsjetunge priser. Han blir omtalt som en av verdens mest ettertraktede koreografer.

an Accident / a Life, utforsker bilulykken som førte til en alvorlig ryggmargsskade og etterlot ham med permanente mobilitetsproblemer. Sammen skaper Marc Brew og Sidi Larbi Cherkaoui et scenisk univers hvor bevegelse, lyd og visuelle elementer smelter sammen for å fortelle en historie om overlevelse, motstandskraft og gjenoppdagelse. Det er duket for et mestermøte av de sjeldne i Bærum Kulturhus.

Om forestillingen

Filip Van Roe
Pris: 0 - 420
Varighet: 85 min u/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

an Accident / a Life — CODA 2024
15. OKTOBER kl 19.00
0 - 420 Kr