SMAK fra vinens vugge

SMAK fra vinens vugge

Vin fra Georgia, Midtøsten og Kaukasus presentert av Merete Bø. En kveld fylt med vin og historie fra landet Knut Hamsun kalte for Eventyrlandet.

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

Georgia er verdens eldste vinland, og de kan fortsatt lage førsteklasses vin – på sin helt egen måte. Den spesielle fremstillingsmetoden er utgangspunktet for trendy vin.


Bli med oss på en spennende reise gjennom vinens verden, hvor vi besøker land som Georgia, Armenia, Libanon, Israel og Aserbadjan på én og samme kveld.

Denne kvelden vil Merete Bø vekke nysgjerrigheten din og introduserer deg for denne unike regionen som blander forskjellige vinkulturer ned i hver flaske: Vi skal innom ulike druesorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cinsault, Carignan og Grenache. Og glem ikke de lokale sortene som Rkatsiteli, Mtsvane og Saperavi Kurdenzi.

Vi smaker oss gjennom seks viner fra disse områdene. Se frem til en uforglemmelig og spennende reise tilbake i historien.

Om Merete Bø

Siden 2007 har Merete Bø vært vinjournalist i Dagens Næringsliv, og i løpet av disse årene har hun etablert seg som en av våre mest kjente, og mest brukte, vineksperter.  

Med lang fartstid som sommelier på noen av Norges beste restauranter er hun blant dem som smaker mest vin her i landet.

Sammen med moromann Thomas Giertsen har hun også den meget populære podkasten «Jeg kan ingenting om vin».  

Merete har gjennom årene blitt et kjent fjes i Bærum Kulturhus, og har årlig vinsmakinger her på huset.

Pris: 0 - 740
Varighet: 2 timer.
  • Torsdag 8. februar 2024 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika