Foto: Ethan Sammons Ericsson

Bare klem

Urpremiere på danseforestilling om kjærlighet, forhandling, omsorg og kompromiss, av Iannes Bruylant og Ian Yves Ancheta.

Sted

Underhuset

Arrangør

Bærum Kulturhus

Klemmen har vært et langvarig symbol på nærhet og hengivenhet; I denne forestillingen utforsker danserne det fysiske i en klem som en måte å uttrykke, utfordre, bry seg om og forhandle.

Bare Klem er en skildring av et langvarig forhold mellom to menn. Forestillingen fordyper seg i den universelle kampen i forhold; anerkjennelse av konflikter som en uunngåelig del av relasjoner, og å omfavne aksepten av hverandres feil.
Utover å skildre et skeivt forhold, vil forestillingen synliggjøre skjønnheten og overtredelse av grenser i alle forhold.

Kjærlighet og vold kan virke som motstridende begreper, men noen ganger blir grensene visket ut. I et samfunn der alt må gi mening, fremstiller "Bare Klem" rotet og motsetningene som er en del av et forhold.

Laget av Iannes Bruylant og Ian Yves Ancheta.

Co-produsert av Bærum Kulturhus, Dans Sørøst-Norge og Nagelhus Schia Productions.

 

 

Iannes Bruylant

Iannes Bruylant ble født i Gent, Belgia. Fram til starten av 20-årene kombinerte han en turnkarriere på høyt nivå (Topp 5 Belgia) med en bachelorgrad i Medisin (Ghent University, BE). Etter fullført utdanning, ble han med på Bachelor Danser/Maker-program ved Artez, School of the Arts.

Som danser har han jobbet og opptrådt med Jo Strømgen Kompani, Nagelhus Schia Productions, Panta Rei Danseteater og Scapino Ballet Rotterdam. Hans koreografier har turnert i Belgia, Nederland, Norge og Tyskland.

Han har vært finalist og prisvinner ved den anerkjente Hannover-internationalen koreografikonkurranse.

Ian Yves Ancheta

Ian Yves Ancheta er en svensk/filippinsk danser og koreograf basert i Norge. Ferdig utdannet ved ArtEZ University of the Arts med en bachelorgrad i dans og et bifag i koreografi i 2019.

Ians kunstneriske reise er preget av en forpliktelse til å utforske det uventede innenfor dans og teater. Hans koreografiske kreasjoner har blitt presentert i teatre og plattformer som Dansens Hus (NO), NoXsense (SE), Bmotion(IT), Danslokaal (NL) og Moving Futures (NL).

I tillegg til sine koreografiske sysler, samarbeider Ian som utøver med anerkjente selskaper inkludert Nagelhus Schia Productions, Panta Rei Danseteater, og Jo Strömgren Kompani. Hans mangfoldige erfaringer inkluderer opptredener i verk av kjente koreografer som Ingri Fiksdal, Tom Weinberger, Daniel Proietto, Ingrid Berger Myhre, Conny Janssen, ogCarolyn Carlson.

Pris: 0 - 330
Varighet: 1 time.
  • Fredag 26. januar 2024 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Underhuset

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika