Saluki

Saluki

Support: Everbloom Valley

Sted

Flytårnet, Varmesentralen

Arrangør

Flytårnet AS

Det skjedde noe helt spesielt i et øvingslokale i Bærum på 70-tallet! 

Ut fra øvingslokalet kom Saluki. Sammen med band som Junipher Greene, Høst og Ruphus m.fl, definerte de norsk 70-talls progrocks gullalder. — De som stadig utforsket og utfordret populærmusikken, og satte nye standarder.

Saluki tok musikken sin et skritt lenger, og har blitt beskrevet som «et fengende melodisk band, med drivende rytmer, harmonisk sang og svært dyktige instrumentalister».

Bandets selvtitulerte debut fra 1977 er legendarisk blant dj’s, platesamlere og jazzrock-entusiaster, og har etter hvert blitt et samlerobjekt. Albumet inneholder åtte låter som på perfekt vis gir oss bredden av bandets musikalitet. Progrock, fusion, jazz, vestkystharmonier og funk – ekstremt velspilt, groovy og spirituelt. Dette er en unik plate som har tålt tidens tann, og derfor fikk den også æren av å bli re-utgitt i serien «Norske Albumklassikere» i 2023. 

Saluki spilte konserter på festivaler og klubber og turnerte mye i Norge, Danmark og Nederland i perioden 1976–1977. Bandet hadde sin 40-årsjubileumskonsert i Oslo Konserthus i 2017 hvor de ble hyllet med stående applaus og stor jubel. 

Nå kommer de tilbake til Bærum.

 

Medvirkende

Pris: 330
Varighet: 1t, 30 min u/pause
  • Fredag 14. juni 2024 Kl. 20.00
    Forestillingen er spilt

Flytårnet, Varmesentralen

Forneburingen 41
1360 Fornebu