Magdalena Kožená & La Cetra

Foto: Julia Wesely

Magdalena Kožená & La Cetra

Tsjekkisk stjerne-mezzosopran og bejublet sveitsisk barokk-orkester avslutter jubileumssesongen i Store Sal.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Klassisk

I jubileumssesongen er det duket for et barokk-høydepunkt av de sjeldne.  

Fra the Metropolitan Opera i New York og Staatsoper i Berlin til Bærum Kulturhus: udødelige barokk-stykker av Uccellini, Monteverdi, Merula, Castello, Händel og Vivaldi når Tsjekkias store mezzosopran Magdalena Kožená og det sveitsiske barokkorkesteret La Cetra gjester Bærum Kulturhus.

Siden 2016 har Kožená og La Cetra turnert i Europa med sitt rike og varierte konsertprogram – ensemblet og mezzosopranen har sammen virkelig funnet fram til en helt egen vri på tidløs barokk.

Fra Monteverdi til helt nyskrevet musikk

Denne junikvelden kan man få oppleve gamle barokkstykker våkne til liv og bli dagsaktuelle igjen: med innlevelse og tilstedeværelse bringes karakterer og historier til live der oppe på scenen. Vi lover at det blir både drama og lyrikk når vi får vi servert vakre stykker fra Uccellini, Monteverdi, Merula, Castello, Händel og Vivaldi.  

Tidløs barokk er et uttrykk som ofte trekkes fram når Koženás fremførelser beskrives. Det er noe helt eget ved hennes evne til å gjøre gamle og tradisjonsbundne stykker tidløse og moderne i uttrykket.

Legg til at Kožená og La Cetra har utviklet et tett og nært samspill i løpet av sine europaturnéer, og man har en ganske så uimotståelig miks.

The Met, Staatsoper og Bærum Kulturhus

Koženás internasjonale turneplan for 2023-24 viser tydelig hvilken stjerne det er som kommer til Bærum Kulturhus i juni: hun har vært sentral i verdenspremieren på Pascal Dusapin’s Macbeth, Underworld på La Monnaie i Brüssel, spilt Octavian i Strauss’ Rosenkavaleren på the Metropolitan sammen med Sir Simon Rattle, hatt rollen som Idamante i Mozarts Idomeneo på Staatsoper i Berlin og har hatt en av hovedrollene i verdenspremieren på Kaija Saariahos Innocence under Festival Aix En Provence.

 

Konsertintroduksjon

Foto: Nina Hurum

 

Det blir konsertintroduksjon på Foajéscenen kl. 18:15 ved Hilde Holbæk-Hanssen.

Hilde Holbæk-Hanssen er utdannet musikkviter fra Norges musikkhøgskole. Hun arbeidet i MIC Norsk musikkinformasjon fra senterets opprettelse i 1979 til det gikk inn i Music Norway i 2013. Her jobbet hun med informasjon og promosjon av norske komponister i inn- og utland, og i 2000-01 var hun konstituert direktør. I 2013-2015 var hun fungerende dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo, Avdeling Operahøgskolen. Ved siden av sine faste jobber har hun i mange år vært skribent, først og fremst i Klassisk Musikkmagasin/Klassiskmusikk.com der hun har skrevet siden 2002. Hun er også fagansvarlig for artikler om norsk samtidsmusikk og klassiske sangere i Store norske leksikon. Hun har også undervist i musikkhistorie ved Norges musikkhøgskole.

Mer informasjon om konserten

Pris: 0 - 635
Varighet: 2 t m/pause
  • Tirsdag 4. juni 2024 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika